Ateliér Alešbáry vycházel při tvorbě nové kolekce z vizuální představy světa jako místa protichůdných pocitů a intimních prožitků. Barvy volil vínovou, černobílou a šedou.

Martin Čapek se nechal inspirovat jižní Francií, kdy na pláži za městem vane vlhký letní vítr prosycený vůněmi kvetoucích keřů a rostlin. „Vystoupím ze svého Ferrari 212 z roku 1951, nadechnu se z plných plic a pocítím tu volnost, city se vyostří a smysly a barvy projasní," popsal svou kolekci návrhář.

V modelech návrhářského dua Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových dominovala nesmrtelná kombinace černé a bílé, kterou s příchodem jara oživily pastelové barvy. „Kombinace černé a bílé je nadčasová. Víceméně toto kontrastní spojení proslavila Coco Chanel, která ho učinila nesmrtelným," řekla Jaroslava Sedláčková.

Až v dalekých Spojených arabských emirátech, kam také pravidelně létá pro látky a štrasové či krajkové dekorace, vznikla myšlenka na novou kolekci Terezy Sabáčkové, která tvoří pod značkou ateliéru Sall.

Petr Kalouda, hlavní designér prestižní módní přehlídky dámského prádla Top Secret, vytvořil jarní kolekci, v níž se nechal inspirovat od keltských hrdinů. Jeho místy hodně odvážné modely pro pány v podání svalnatých mužů na pódiu vzbudily velký ohlas zejména u dámské části publika.

Moderátor večera Jan Čenský také vyzpovídal největší hvězdu mezi modelkami Nikol Švantnerovou. Prozradil na ni, že ačkoliv všude vystupuje jako Jihočeška, kde také žije, narodila se v Šumperku.

Česká Miss se svěřila s tím, že miluje fotbal. „U fotbalu jsem vyrůstala odmala, takže jsem ho musela mít ráda. Můj nejoblíbenější dárek byl, když jsem od tatínka dostala jako dárek jeho použité brankářské rukavice. Měla jsem z nich ohromnou radost," řekla Nikol Švantnerová.

Zavzpomínala i na finálový večer, v němž získala korunku královny krásy. „Bylo to fantastické. Vůbec nevím, jak to popsat, ale užívala jsem si každou chvíli. Opravdu jsem to nečekala. Moje reakce, když jsem se tam rozplakala, asi mluví za vše," dodala Česká Miss 2015.

Vyvrcholení večera pak představovala kolekce domácího návrháře a organizátora přehlídky Top Styl Luďka Hanáka. Ten poděkoval rodině za ohromnou trpělivost a také múze, díky níž mohl vytvořit novou jarní kolekci.

Módní přehlídka Top Styl se koná v Mohelnici pravidelně každé jaro a podzim. Loni oslavila dvacet let trvání.