Vedle Prostějova a Jeseníku si mohou vychutnat jejich společný koncert pod taktovkou šéfdirigenta Moravské filharmonie Petra Vronského rovněž milovníci vážné hudby v Šumperku. Svatováclavský koncert je součástí projektu Koncerty v regionu, který spolufinancuje Olomoucký kraj. Velký sál Domu kultury v Šumperku mu bude patřit už dnes v devatenáct hodin.

„Na programu mimořádného hudebního večera budou zejména díla Antonína Dvořáka, ale i skladby Bedřicha Smetany, Josefa Suka a Camilla Saint-Säense,“ zve produkční pořádajícího Domu kultury Kamil Navrátil. Houslista Pavel Šporcl se vedle svého virtuózního umění proslavil pověstným pirátským šátkem. Při koncertě si ho vzal poprvé na hlavu v roce 1999. Odložil ho až po sedmi letech, v nichž nahrál řadu virtuózních alb a absolvoval několik zahraničních turné.

Publiku se představil v dlouhých vlasech a slíbil další proměny. Brzy vstoupil i na hudební na pole jazzu i popu. V roce 2006 poprvé předvedl veřejnosti modré housle, které na jeho přání postavil Jan Špidlen.

Vstupné na šumperský koncert je sto dvacet korun, studenti a důchodci zaplatí o čtyřicet korun méně.