Lidé se budou moci na prostranství před obecním úřadem v Novém Malíně podívat na film Mamma mia! „Myslíme si, že pro rozloučení se s létem pod hvězdami je to správná klasika pro celou rodinu," řekl provozovatel kina Radek Auer. Začátek představení je naplánovaný těsně po setmění, zhruba ve tři čtvrtě na devět večer. Vstupné je pro dospělé osmdesát korun, pro děti poloviční.

Na sobotu se Biograf Láska přesune do Šumperka. Nultý ročník akce Víno a film začíná v sedm hodin večer. „K filmu s vinařskou tématikou přidáme degustaci vína „První sklenka vína bude zdarma v rámci vstupného. Od devatenácti hodin budou příchozí moci degustovat a po setmění jim k tomu pustíme skvělou komedii Víno roku," uvedl Radek Auer. Zatímco na plátně budou soupeřit kalifornští a francouzští vinaři, na akci budou návštěvníci moci ochutnat netuctová vína od moravských vinařů vybraná odborníkem. Pro méně náročné bude k dispozici neméně kvalitní sudové víno a kompletní sortiment dalších nápojů. Vstupné stojí devadesát korun.

Biograf Láska provozuje občanské sdružení Film for People díky dotaci, kterou sdružení získalo prostřednictvím Místní akční skupiny Šumperský venkov.

S koncem léta ovšem činnost letního kina nekončí. „V obcích šumperského venkova budeme na podzim promítat film Okresní přebor na fotbalových hřištích," dodal Auer.

Michal Šíma