Hugo Hohn zdědil pečení perníků po svém tatínkovi, ale na počátku padesátých let musel stejně jako otec pověsit řemeslo na hřebík. Vrátil se k němu až v osmdesátých letech, kdy začal péct perníky pro obnovené zábřežské jarmarky, teď peče jen příležitostně. Žádný rodinný recept nepoužívá a suroviny ani neváží. "To musí mít člověk v ruce. Uvaří se cukerný roztok s medem a přisypává se mouka, dokud nemá těsto tu správnou hustotu," popisuje perníkář výrobní postup.

Když před lety objevil na půdě kupu nepoužitých pestrobarevných nálepek z doby první republiky, začal výměnou s jinými sběrateli budovat sbírku. Předválečné obrázky se vyznačovaly řemeslnou propracovaností, novější nálepky jsou jednodušší. Velikonočním dominuje zajíček, vajíčko a klubající se kuřátko, ty jarmareční nabízely nepřeberně motivů včetně vojáků v evropských armádních uniformách, pohádkových motivů nebo jezdců na koních. Farní muzeum je otevřeno každou neděli od osmi hodin, perníková výstava tu bude ještě v květnu.