Příběh, do kterého diváky zavedou, se bude odehrávat za krásného letního počasí. To do přírody vyláká nejen Spejbla a Hurvínka, ale také Máničku s paní Kateřinou. Výlet se však čtveřici nečekaně zkomplikuje. Nakonec je zachrání Žeryk, který prokáže, že je nejlepším přítelem člověka.

„Hodinové představení plné písniček a groteskních situací jistě potěší nejen nejmenší diváky, ale i dospělé, kteří budou moci ocenit vodičské mistrovství pražských loutkoherců," uvedl Zdeněk David ze Zábřežské kulturní.

Divadlo Spejbla a Hurvínka založil v Plzni v roce 1930 Josef Skupa. Bylo první profesionální loutkovou scénou nového typu v tehdejším Československu. Po skončení 2. světové války přesídlilo divadlo do Prahy, kde sídlí dodnes.

Po Skupově smrti převzal role obou hlavních protagonistů, Spejbla a Hurvínka, jeho žák Miloš Kirschner. Před čtyřiceti lety začal nerozlučnou dvojici vodit Milan Klásek, který se stal třetím „otcem" dřevěných hrdinů. Jeho uměleckým protějškem v roli Máničky a paní Kateřiny byla ředitelka divadla Helena Štáchová.

Hra Hurvínkovo dobrodružství začíná v 17 hodin. V předprodeji lze koupit poslední volné vstupenky.