„Úvodní představení La Putyky je již vyprodáno, pro velký zájem jsme ale přidali ještě jednu reprízu ve čtvrtek 23. srpna. Plno už je také na Čtyři dohody a Pátou dohodu Jaroslava Duška. Na ostatní představení ještě jsou vstupenky k dispozici, je možné je koupit on-line na www.tydenkultury.cz. Máme radost, že je o festival takový zájem. Navíc díky tomu můžeme darovat vyšší částku na dobročinné účely. Letos ji obdrží rodina postiženého Míši Žitníka z Velkých Karlovic a mobilní hospic Strom života,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel pořádajícího Resortu Valachy.

Kromě Jaroslava Duška a Cirku La Putyka, jejichž představení se převážnou měrou podílí na výši výtěžku, se mohou diváci těšit na Commedii Dell´Arte s Markem Danielem a Pavlem Liškou, Cavemana, Tři verze života s Lindou Rybovou, legendární Splašené nůžky Městského divadla Zlín, Bosé nohy v parku s Veronikou Freimanovou a Rudolfem Hrušínským, komedii Vinetůůů, Rychlé šípy a Nezbednou pohádku.

Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi v Lanterně: „Plánování galavečeří ve Spa hotelu Lanterna. Důležitým detailem je například i volba talířů, na nichž se budou jednotlivé chody servírovat.“
Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi: Valašsko mi připomíná Alpy

Neobyčejnou atmosféru festivalu dodává místo konání: speciálně kvůli němu bude v údolí Léskové pod Spa hotelem Lanterna opět vybudováno cirkusové šapitó s kapacitou 600 míst. Nebude chybět ani stylové občerstvení s možností posezení pod širým nebem.

Hosté mohou navíc festival v posledních dnech prázdnin spojit i s další zábavou ve Velkých Karlovicích, třeba návštěvou dětského parku Razulák vedle šapitó, relaxačního centra Wellness Horal, golfového hřiště, Kulíškovy naučné stezky nebo nového dětského hřiště a grilovací terasy u hotelu Horal. Spa hotel Lanterna v době konání festivalu nabízí ubytovaným hostům vstupenku na představení v ceně.

Speciálně pro rodiny s dětmi bude v parku Razulák v sobotu 25. a neděli 26. srpna připraven doprovodný program s hrami, zábavným dětským pětibojem a soutěží v kreslení.

Jehněčí hřebínky, restované hříbky, pohankové nok
Ve Velkých Karlovicích chystají galavečeři na počest 100. výročí Československa

Program Týdne kultury na Valašsku

22. 8. - La Putyka - Slapstick Sonata (vyprodáno)
23. 8. – La Putyka – Slapstick Sonata
23. 8. - Spolek Sešlých - Commedia Dell'Arte s Pavlem Liškou
24. 8. - Městské divadlo Zlín - Splašené nůžky
25. 8. - Ochotníci Lukoveček - Nezbedná pohádka
25. 8. - Divadlo Pecka - Vinetůůů 
25. 8. - Bosé nohy v parku s Rudolfem Hrušínským a Veronikou Freimanovou
26. 8. - Ochotníci Fryšták - Rychlé šípy 
26. 8. - Caveman
26. 8. – Tři verze života s Lindou Rybovou a Davidem Prachařem
27. a 29. 8. - Jaroslav Dušek - Čtyři dohody (vyprodáno)
28. 8. - Jaroslav Dušek - Pátá dohoda