deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Miroslava Tolarová

Editorka

Deník

Ačkoli celou svou profesní kariéru pracuji v Deníku, žurnalistiku jsem nikdy nestudovala. Jsem absolventka pedagogické fakulty, obor čeština a němčina pro střední školy. Do školství jsem ale nenastoupila, ačkoli jsem při studiu na Západočeské univerzitě v Plzni pracovala s dětmi v Pionýru, jezdila na tábory a vedla oddílové schůzky.

Deník

V Deníku pracuji na plný úvazek od listopadu 2009, ale předtím jsem tu „brigádničila“ při škole jako korektorka. Zpočátku jsem pracovala jako redaktorka, měla jsem na starosti krajské zprávy, oddychové zprávy z plzeňské zoo a částečně i komunální politiku. I díky tomu jsem měla možnost potkat spoustu zajímavých lidí, poznat neobvyklé profese, a dokonce si díky seriálu Na vlastní kůži vyzkoušet třeba povolání pošťačky nebo průvodčí.

Deník

Později jsem přesedlala na editování, připravovala jsem tematické strany a od zavedení týdeníků na jaře 2018 se věnuji téměř výhradně plánování a editování. Občas si ale přesto „střihnu“ nějaký článek nebo rozhovor, abych nevyšla ze cviku… Mám štěstí i na kolegy, s nimiž se pravidelně potkávám i mimo redakci. Naposledy jsme vyrazili na Šumavu, ušli jsme přibližně 18 kilometrů a skvěle jsme si to užili.

Deník

Jsem poměrně aktivní člověk, stále v pohybu nebo na cestě za přáteli či kulturou. Od roku 2016 se věnuji stepu, se stepařskou partou jsme vystupovali na festivalech, plesech, a dokonce jsme soutěžili i na mistrovství republiky, Evropy i světa – doma mám několik medailí. A zajímavé je, že k botkám s plíšky jsem se dostala díky své práci. Kdysi jsem o této disciplíně na pomezí sportu a umění psala reportáž, step jsem si vyzkoušela a o rok později už jsem se přihlásila do kurzu.

Deník

Doma mám dva jezevčíky, kteří se mnou a mojí rodinou procestovali při dovolených republiku křížem krážem. Mám tohle svéhlavé plemeno moc ráda – ono se zřejmě ne nadarmo říká: Jaký pán, takový pes. ?

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků západních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: