K nejvážnější srážce došlo v odpoledních hodinách v Jeseníku.

„Osmileté dítě přeskakovalo sněhovou bariéru a při tom došlo ke srážce s vozidlem. V současné chvíli je v péči lékařů," řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policisté odpoledne vyjížděli také ke srážce autobusu, dodávky a osobního vozu v ulici Přerovská v Olomouci.

Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. 

Vpodvečer zablokovala dopravu na dálnici D35 v blízkosti Velkého Újezdu nehoda kamionu.

Ve směru na Ostravu tam havarovalo nákladní auto a silnice bude až do 22.30 hodin neprůjezdná.

„Zraněný jednapadesátiletý řidič po předchozí kolizi dostal smyk a nákladní vozidlo i s přívěsem se celé převrátilo na bok. Muž utrpěl povrchní poranění v oblasti hlavy a zhmožděniny hrudníku. Po komplexní prohlídce a ošetření byl následně transportován na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc," doplnil Zdeněk Hošák.

Provoz policisté odklonili na starou silnici přes Kocourovec, Daskabát a Velký Újezd. Kvůli nehodě se na dálnici nyní tvoří kolony.

Bouračky v Olomouci

Zhruba do půl páté odpoledne blokovala dopravu také nehoda dvou aut v ulici Foersterova v Olomouci, při níž byl lehce zraněn jeden člověk.

Sražená auta zkomplikovala situaci také v centru Olomouce v ulici Wolkerova a až do půl sedmé večer bude bránit provozu nehoda dvou aut v ulici Frajtovo náměstí v olomoucké městské části Černovír.

„Během dnešního dne policie evidovala zvýšený výskyt dopravních nehod. Řidiči by na cestách proto měli dbát zvýšené opatrnosti," řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Zdroj: Youtube

Chumelení až do pátku

Bez zranění se naštěstí obešel i střet dvou aut v ulici Josefa Vodičky v Senici na Hané či nehoda tří aut v Dolanech, ke kterému došlo před 14 hodinou v blízkosti restaurace U Havlů.

Bouralo se také na Šumpersku, kde v současné chvíli policisté zasahují u nehody osobních aut v Dolní Studénce.

Situaci na silnicích během celého dne řeší silničáři, kteří ošetřují vozovky chemickým posypem. Na dálnicích i silnicích prvních tří však kvůli hustému sněžení leží rozbředlý sníh, který řidičům snižuje dohlednost.

Na silnicích druhých a třetích tříd leží ujetá vrstva sněhu.

Podle meteorologů se však situace v nejbližších dnech nezlepší. Sníh bude padat ve středu a ve čtvrtek.