Nehoda se udála o půl osmé ráno u přechodu mezi čerpacími stanicemi EuroOil a Benzina.

„Na místě se střetl osobní vůz BMW s chodcem. Ten byl při nehodě zraněn. Dechová zkouška vyloučila u pětatřicetiletého řidiče osobního vozu požití alkoholu,“ sdělila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Chodce převezla přivolaná záchranná služba do Fakultní nemocnice v Olomouci.

„Jednalo se o staršího muže. Byl při vědomí. Utrpěl lehčí poranění končetin, otřes mozku a oděrky,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Urbanová.

Přechod přes nejrušnější silnici v Šumperku vede v těchto místech z ulice Potoční do oblasti, kde sídlí několik firem a nachází se zahrádkářská kolonie.

„Já jsem nehodu přímo neviděl. Přiběhli sem lidi a pak jsem volal integrovaný záchranný systém,“ uvedl zaměstnanec z nedaleké provozovny.

Zda šel chodec po přechodu nebo mimo něj, policisté zjišťují. „Přesné příčiny a okolností nehody policisté vyšetřují,“ dodala mluvčí Vybíhalová.

Vlak narazil do spadeného stromu u Chrastic na Staroměstsku.
U Chrastic narazil vlak do stromu
Ilustrační foto.
Řidič autobusu vezl cestující s 2,5 promile! Donutili jej zastavit

Nehody, kde figurovali chodci

Letos policisté vyšetřovali pět nehod, v nichž figurovali chodci. Smrtelná nehoda se stala v lednu v Hanušovicích, kde na výpadovce na Králíky auto zabilo devětadvacetiletého muže. 

Pěší ale nejsou bezpeční ani na přechodech. Problematická místa jsou například na náměstí Osvobození v Zábřehu, kde se v poslední době stalo hned několik karambolů. Při jedné z nich vůz zachytil malou dívenku, která se na přechodu pohybovala v doprovodu své babičky.

Zraněné dítě tehdy do nemocnice transportoval vrtulník. Jen několik týdnů na stejném místě řidička srazila malého školáka, další vůz zase přecházející dvojici.

Nehoda na náměstí Osvobození v Zábřehu.
Auto na přechodu v centru Zábřehu srazilo dva chodce
Místo smrtelné nehody v Pražské ulici v Hanušovicích.
Auto v Hanušovicích srazilo člověka. Zemřel