„Vyjel mimo silnici, kde přední částí vozu narazil do stoupajícího travnatého svahu a do svodidla, které doslova projelo celým interiérem vozidla,“ uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Řidič zůstal zaklíněný v autě, odkud ho za pomoci speciální vyprostili hasiči. Zraněného mladíka zdravotníci převezli do olomoucké fakultní nemocnice.

„Z důvodu rozsahu zranění nebyla na místě provedena dechová zkouška. Proto policisté nařídili odběr krve ve zdravotnickém zařízení,“ doplnila Jiřina Vybíhalová.

Nehoda na náměstí Osvobození v Zábřehu.
Auto na přechodu v centru Zábřehu srazilo dva chodce

Další narazil do kamenů a zábradlí

Policisté ale řešili také nehody, u kterých figuroval alkohol zcela prokazatelně. Jedna z nich se odehrála v pátek 12. ledna v Malé Moravě, kde havaroval dvaadvacetiletý řidič vozu VW Bora. Při průjezdu zatáčkou sjel na travnatou plochu, kde po smyku narazil do dvou větších kamenů a do kovového zábradlí.

Šofér se pak z místa snažil zmizet a zamířil směrem na Králíky. Za obcí Červený Potok mu ale havarované auto vypovědělo službu a záhy řidiče dostihla policejní hlídka.

„Dechová zkouška u šoféra ukázala bezmála tři promile alkoholu,“ konstatovala mluvčí policie.

Nehoda u Studené Loučky u Mohelnice.
Na Mohelnickém kopci se staly dvě nehody

Srážka se škodovkou

Další opilý řidič o den později nezvládl jízdu mezi Bludovem a Bohutínem. Jednašedesátiletý motorista náhle přejel do protisměru, kde se srazil se Škodou Fabia. Při střetu se zranila ve škodovce řidička i její spolujezdkyně. Viník nehody nadýchal 1,4 promile alkoholu. 

Autobus KIDSOK v nové bílé úpravě a s novým číslem linky
Lepší jízdní řády už v lednu, slibuje kraj po průšvihu s autobusy