"Příjezd zdravotnických záchranářů komplikovaly další stromy, které zůstaly na vozovce. Museli tak nakonec vyrazit za zraněnými pěšky. O celé situaci bylo zároveň informováno naše operační středisko, které na místo vyslalo další posádku, aby se pokusila o dojezd z druhé strany nehody," popsala dramatické chvíle mluvčí ZZSPak Alena Kisiala.

Ženy z vraku vyprostili profesionální hasiči a poté byly převezeny do Orlickoústecké nemocnice.

Pád stromu na jedoucí auto na Suchém vrchu byl podle hasičů nejhorším zásahem během pátečního a sobotního vichru v Pardubickém kraji.

Souhrn toho, co vichr v pátek a sobotu napáchal:

Sobotní zásahy hasičů po silném větru
Hasiči měli v kraji přes den 43 výjezdů, bez proudu je ale už jen 30 domácností

"Jednotky ihned po příjezdu dvě osoby z vozu vyprostily a předaly do péče zdravotníkům. Následně byly kmeny odstraněny. Jelikož je v místě situace opravdu neúnosná a padají zde stále stromy, byla z tohoto důvodu komunikace uzavřena," uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Silnice 1/11 přes Suchý vrch byla podle řidičů i v 18:30 stále uzavřená, v Jablonném je podle řidiče Martina Šlesingera (fcb skupina Dopravní situace na Orlickoústecku) "otevřená značka zákaz vjezdu (mizerně viditelná) a na křižovatce u Čenkovic je zábrana dál na sedlo. Dle informací by mělo být uzavřeno do neděle večer. Zimní údržba se zde nyní neprovádí. Špatně sjízdné," píše Šlesinger.

To potvrdili i silničáři: