V neděli krátce před šestou hodinou ráno zalarmoval hasiče i policisty telefonát řidiče autobusu. Při cestě přes Sedmlánů se mu naskytl hrůzný pohled. Jeden strom přeražený a o druhý se opíral zcela zdemolovaný vůz Škoda Octavia plný mladých lidí ve věku od sedmnácti do pětadvaceti let.

Mladí lidé se zřejmě vraceli z diskotéky Stodola v Javorníku domů do Černé Vody. Jeden z nich se už s blízkými nesetká vůbec. Dvacetiletý řidič z Černé Vody totiž prudký střet nepřežil. Doplatil na zběsilou jízdu.

„Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostalo vozidlo smyk a narazilo do stromu. Náraz byl tak silný, že auto jeden strom přerazilo a teprve o druhý se zastavilo,“ popsala nehodu mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

#nahled|https://g.denik.cz/58/96/nehoda_skorosice_01_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/58/96/nehoda_skorosice_01.jpg|Tragická havárie u Skorošic na Jesenicku#

Po havárii byl vůz zcela zdemolovaný. O tom, jak byl náraz prudký, svědčí i to, že na místě museli zasahovat hasiči.

„Mrtvého řidiče jsme museli z vozidla vyprostit,“ řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Dalších šest lidí skončilo v péči lékařů.

„Do nemocnice jsme převezli šest lidí. Vesměs jde o lehká zranění, hlavně pohmožděniny různých částí těla a u některých i lehké otřesy mozku,“ přiblížil zranění pasažérů z havarovaného vozu ředitel Záchranné služby Jeseník Vojtěch Gedeon.

Šetření tragické havárie je teprve v počátcích. Policisté potřebují zjistit, co bylo důvodem tragédie a zda svou roli případně nesehrál alkohol v krvi řidiče.