„Při výjezdu z této obce na Jeseník je prudká levotočivá zatáčka. V ní nepřizpůsobila řidička rychlost jízdy stavu vozovky. Na mokrém povrchu se vozidlo dostalo do smyku, přejelo do protisměru a narazilo do svahu silničního příkopu,“ uvedla mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová.

Motoristka odnesla nehodu jen lehkým zraněním. „Při pozdějším ohledání vozidla policisté zjistili, že dezén předních pneumatik je sjetý pod přípustnou mez,“ dodala Neubauerová.

Pravděpodobně únava a spánek stojí za další dopravní nehodou, která se ve čtvrtek kolem druhé hodiny odpoledne stala ve Vápenné na Jesenicku. Dvaačtyřicetiletá žena z Bernartic při projíždění obcí přejela do protisměru, kde se čelně střetla s druhým vozem.

#nahled|https://g.denik.cz/58/cf/nehoda_spanek_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/58/cf/nehoda_spanek.jpg|Nehoda u Vápenné na Jesenicku#

Jeho pasažérky vyvázly ze srážky s lehčími zraněními, která si vyžádají přibližně dva týdny léčení. Celková škoda na obou vozidlech je čtyřicet tisíc korun.