S motocyklem spadl na silnici a narazil do zaparkovaného vozu Fiat Punto, na němž vznikla škoda 5 tisíc korun. Viník nehody utrpěl zranění, odmítl je však ošetřit.

„Šumperští policisté u mladého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní s výsledkem 2,4 ‰ alkoholu," informovala tisková mluvčí Tereza Neubauerová.

To ale není vše. Řidič neměl na motorce řádně připevněnou dopravní značku a na projížďku se vydal s neplatnou technickou kontrolou. Na místě mu tak byl strážci zákona zadržen řidičský průkaz a zakázáno další řízení. Mladý řidič je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

S alkoholem v krvi usedl za volant o dva dny později také 19letý mladík. S vozem Seat Altea havaroval v neděli mezi obcemi Vranová Lhota a Veselý. Řidič přejel do protisměru, kde se střetl s vozem Mazda MX5. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění.

„Když na místo dorazili policisté, provedli u obou řidičů orientační dechovou zkoušku na alkohol. Řidič Mazdy měl výsledek negativní, 19letý mladík však neprošel. Přístroj Dräger u něj naměřil pozitivní hodnotu 1,79 ‰ alkoholu," dodala Tereza Neubauerová.

I tomuto mladíkovi policisté zadrželi jeho řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50.000 Kč. 

Ilustrační foto
Zavolal záchranářům, že si odřel záda. Našli jej na náměstí namol opilého