Psíka se zřejmě někdo zbavil, žádný majitel se totiž o něj nepřihlásil. Čeká ho tak cesta do útulku a pokud bude mít štěně štěstí, adoptuje ho nový vlastník.

„Pejsek nemá žádný čip, byl bez obojku a vodítka, vypadá to, že ho někdo nechtěl. U řady odchycených psů psů se totiž majitel dá dohledat, někdy u sebe identifikační údaje zvířata mají,“ vysvětlil strážník Josef Franta.

Městská policie ročně odchytí v ulicích Šumperku kolem osmi desítek bezprizorných psů, někteří pocházejí z okolních vesnic, odkud se do města zatoulají.

„S okolními obcemi spolupracujeme, dávají také výzvy a hodně se nám při hledání vlastníků osvědčil i facebook,“ dodal Josef Franta.

Před časem také lidé například našli krabici s opuštěnými štěňaty ve vchodě šumperského paneláku, psí sourozenci se ale na městské policii dlouho nezdrželi. Roztomilé chlupáče si během jednoho dne rozebrali nové majitelé.

To ovšem tentokrát není případ malého černého křížence s bílou náprsenkou, který poputuje do Slezských Pavlovic nebo Čech pod Kosířem, Tam se nacházejí útulky, se kterými má šumperská radnice uzavřenou smlouvu. 

Prezident Miloš Zeman na návštěvě Olomouckého kraje
Prezident v Zábřehu dostane Welzlův kufr. S lidmi se setká i v Mohelnici
Roman Janas vybudoval v České Vsi expozici věnovanou zajateckým táborům na Jesenicku.
Uchvátili jej váleční zajatci. Vybudoval o nich muzeum, připravuje knihu