První nehoda se stala v pondělí 1. srpna v pozdních odpoledních hodinách. Horskou službu na místo vyslal dispečink linky 155 Olomouckého kraje.

„Pán sjížděl ze Strání na elektrokole, spadl a přivodil si otevřenou zlomeninu paže. Byli jsme u něj během několika minut a ihned začali s ošetřením. Mezitím dorazil vrtulník, dosedl u dolní nádrže a my jsme k nám dopravili lékaře. Ten pánovi podal tišící prostředky,“ uvedl k výjezdu Roman Fišnar, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Pacient byl poté posádkou vrtulníku transportován na traumacentrum v Olomouci. Tam také zamířila paní, která se zranila včera na stejném místě.

„I ona sjížděla z Dlouhých strání, jela na koloběžce a pád byl zřejmě dost prudký. Podle informací olomouckého dispečinku upadla do bezvědomí. S námi pak už komunikovala, ale měli jsme podezření na závažné vnitřní poranění hlavy,“ doplnil Jan Macek, další zasahující člen Horské služby Jeseníky s tím, že její přilba byla po nárazu rozbitá.

Krásné letní počasí vábí denně do Jeseníků velké množství cyklistů, koloběžkářů i turistů. Horští záchranáři i vzhledem k současným vedrům vyzývají k opatrnosti.