Na tahu leží sníh a cesta je navíc kluzká. ČTK o tom informovali mluvčí hasičů i policistů.

V regionu stále sněží, sníh komplikuje dopravu i na ostatních silnicích kraje. Policisté během úterý evidují 37 nehod.

„Nehody máme hlášeny ve směru z Olomouce na Ostravu od 290. do 295. kilometru. Je to v úseku za odbočkou na Kozlov až k tunelu. Jde především o ťukance či auta ve svodidlech, na místě máme dvě jednotky," řekl ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasiči mluví o pěti nehodách, policisté mají hlášeny v tomto směru tři nabouraná osobní vozidla. Auta stojí v odstavných pruzích.

Podle krajské policejní mluvčí Ireny Urbánkové nemusela policie zatím kvůli nehodám rychlostní tah uzavřít, silnice je však průjezdná se zvýšenou opatrností. Řidiči by podle ní měli projíždět úsekem opatrně i vzhledem k současnému počasí.

„Na silnici nejenže leží sníh, vozovka je tam také kluzká," uvedla policejní mluvčí.

Podle policejního serveru je další nehoda hlášena také na dálnici D1 u Říkovic, kde osobní auto narazilo do středových svodidel. I tam se nehoda obešla bez zranění, auto stojí v odstavném pruhu.

Ve stejném úseku na R35 ve směru z Olomouce na Ostravu řešili policisté i hasiči hromadné nehody také přesně před měsícem, kdy zde bouralo 20 aut. Také tehdy nebyl nikdo zraněn, úsek však musel být uzavřen.

Bilance úterních nehod v kraji

Policisté během dneška evidují čtyři desítky nehod. Na Olomoucku to bylo podle policejní mluvčí Urbánkové devět nehod, ve dvou případech šlo o lehká zranění.

Na Prostějovsku zaznamenali policisté tři nehody, při jedné byl zraněn cyklista.

Na Přerovsku to bylo šest nehod, řidič jednoho osobního auta byl zraněn. Také na Šumpersku havarovalo šest aut, v sousedním Jesenicku to bylo pět nehod.

Celkem osm nehod registrují také dálniční policisté.