„Šestadvacetiletá řidička s vozidlem značky Ford Mondeo jela ve směru od Vlachova na Libivou. Při předjíždění se čelně střetla s protijedoucím vozidlem značky Renault Laguna. Po nárazu byl její automobil odhozen mimo komunikaci a skončil na střeše v poli," informovala mluvčí policie Marie Šafářová.

Při kolizi se zranily řidičky z obou vozů, ve fordu navíc cestovalo roční batole.

„Obě ženy utrpěly otřes mozku a oděrky na těle, dítě po prohlídce na místě známky zranění nemělo, záchranáři je však převezli na pozorování. Obě pacientky byly transportovány k dalšímu ošetření do traumacentra olomoucké fakultní nemocnice," sdělil krátce po nehodě mluvčí krajské záchranky Pavel Vysloužil.

Vzhledem ke zranění obou řidiček nebyly provedeny dechové zkoušky na alkohol, a proto si policisté vyžádali odběr krve v nemocnici. Celková škoda na obou vozidlech byla předběžně vyčíslena na 180 tisíc korun.

Na Mohelnicku se v úterý nejednalo o jedinou kolizi, odpoledne havaroval mezi Mohelnicí a Moravskou Třebovou tahač s návěsem. Dvaatřicetiletý řidič z Ostravy skončil v Šumperské nemocnici, jeho zranění nejsou vážná.

„Podle vyjádření motoristy se při jízdě ve směru od Mohelnice ve stoupání na přímém úseku vyhýbal nezjištěnému předmětu, který měl ležet na komunikaci. Při manévru vyjel mimo silnici vpravo, kde narazil do vzrostlého stromu," uvedla Marie Šafářová.

Orientační dechová zkouška na alkohol byla negativní. Celková škoda předběžně přesáhla 600 tisíc korun.