Srážku na Mohelnickém kopci podle všeho způsobil 72letý šofér Škody Kodiaq, který náhle přejel do protisměru a srazil se s protijedoucím mercedesem.

Řidič mercedesu i přes snahu záchranářů na místě zemřel, žena a dvě děti ze stejného vozu skončily v nemocnici. Záchranka odvezla také zraněného řidiče škodovky.

Nehoda se stala krátce po patnácté hodině ve stoupání mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou.

Senior za volantem kodiaku sjížděl směrem na Mohelnici a v opačném pruhu narazil do dodávkového mercedesu, ve kterém cestovali dva dospělí s dětmi.

"Dvaasedmdesátiletý řidič z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se jeho vůz čelně střetl s protijedoucím vozidlem Mercedes Benz Vito. Pětatřicetiletý řidič mercedesu při nehodě utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehl," informovala v pondělí ráno policejní mluvčí Marie Šafářová.

Druhého řidiče převezli záchranáři do olomoucké fakultní nemocnice, tam skončili i spolucestující z mercedesu, žena se dvěma nezletilými dětmi.

"Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnutá na 1 400 000 korun, z toho 800 tisíc korun na mercedesu a 600 tisíc korun na kodiaqu. Veškeré okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření," uvedla mluvčí policie.

Hlavní silnice mezi Moravskou Třebovou a Mohelnicí byla po tragédii neprůjezdná asi pět hodin.