Kolem domu Koryťákových se ve čtvrtek 5. června činil bagr a nákladní auto. Odstraňovaly mohutné nánosy bahna a kamenů, které na pozemek naplavila velká voda. Ondřejovický potok, který připomíná mělkou strouhu, se před týdnem změnil v divokou řeku.

„Vrátily jsme se s dcerou z nákupu, sotva jsme stihly přeparkovat auto. Na místě, kde stálo, by se určitě utopilo," řekla dcera Šarloty Koryťákové Andrea.

Voda stoupala velmi rychle a dům Koryťákových prakticky odřízla. „Dostala se do části domu, kde bydlí maminka, to je blíž potoku. Naštěstí nás zachránilo, že barák je starý a má velmi silné stěny. I tak tam ale zůstala vlhkost," poznamenala Andrea Koryťáková.

Dramatické okamžiky zůstaly v paměti i Šarlotě Koryťákové. „Dveře jsme zevnitř drželi dva, jinak by je voda vytrhla. Teď odstávají od futer. Potřebovaly by rozebrat a spravit," ukázala na poškozené vchodové dveře.

Do domácnosti jí přes veškerou snahu proniklo deset centimetrů špinavé vody. Dostala se do kuchyně i koupelny. Spoušť v domácnosti uklízeli tři lidé tři dny.

Šarlota Koryťáková bydlí v domě dvaapadesát let. Takovou povodeň, která ji postihla před týdnem, ale nepamatuje. „Z vody mám strach. V noci nespím, chodím po domě a dívám se, co se děje," svěřila se roztřeseným hlasem starší žena.

Velká část zahrady Koryťákových zmizela pod naplaveným blátem. Voda přinesla vše, co smetla cestou z kopce. Nánosy místy dosahovaly výše jednoho metru. Bahnitá stopa sahá až pod okna domu.

Na pozemku Koryťákových si nyní přijdou na své slepice, které hrabou ve schnoucím blátě.  „Nejdřív jsme mysleli, že voda slípky vzala, ale schovaly se. Zahradu ale budeme dávat dohromady dlouho," uzavřela Andrea Koryťáková.