Ve čtvrtek na závěr osmifinálové skupiny vyfasovali jedenáct gólů od Ostravy, sami skórovali jen dvakrát.

„Myslím si, že jsme odehráli poměrně nešťastné utkání. Tolik šancí, jakkoliv některé z nich byly způsobené lehkovážným přístupem soupeře, nemáme kolikrát ani v divizní soutěži. Naše produktivita ale byla mizerná,“ prozradil Deníku útočník Asperu Petr Matěj.

Právě zkušený forvard odpověděl v úvodu zápasu vyrovnáním na vedoucí trefu Ostravanů, potom ale sázeli góly pouze hosté, kterým Šumperk častokrát nechával na palubovce až příliš mnoho prostoru.

„Ostrava při svých šancích na nic nečekala a využila prakticky každou svoji šanci ke vstřelení branky. I tohle dokazuje, že rozdíl mezi českou špičkou a námi je velký,“ uvedl dále Petr Matěj.

Skóre postupně narostlo až na hrozivých 1:7, až v závěru druhé třetiny stačili domácí po předchozích promarněných šancích snížit, to však bylo z jejich strany všechno.

V průběhu třetí části se Ostrava prosadila ještě čtyřikrát a navýšila tím výsledek do dvouciferné podoby a mohla se radovat z postupu do další fáze poháru.

„Přesto se nemáme za co stydět. Udělali jsme šumperskému florbalu perfektní reklamu, v rámci Olomouckého kraje jsme fakticky jediní, kteří do našeho regionu dokázali přitáhnout extraligové soupeře. Nám se to navíc povedlo hned dvakrát ve dvou letech. Pohár je už ale minulostí, musíme se nyní soustředit na zápasy divize, kde se nám zatím moc nedaří,“ doplnil závěrem Petr Matěj.

Další mistrovská divizní utkání sehrají hráči FbC Asper Šumperk o víkendu 2. a 3. prosince, kdy na vlastní palubovce přivítají Brno a následně Olomouc.

FbC Asper Šumperk - FBC Ostrava 2:11 (1:4, 1:3, 0:4)

Branky a asistence: 6. Matěj, 39. Kamler (Mrázek) – 2. Miške (Klimscha), 13. Sládek (Kuczera), 19. Mendrek (Sládek), 20. Miške (Flašar), 23. Hromádka (Lipový), 32. Šimíček (Eichner), 38. Klimscha (Hromádka), 45. Lipový (Daniš), 46. Mednrek (Šimíček), 52. Klimscha, 56. Kuczera (Sládek). Rozhodčí: Trávníček, Saňka. Vyloučení: 1:1, bez využití. Střely na branku: 35:57. Diváci: 49.
Šumperk: Vašíček (41. Byvan) - Šíma, Hruban, Mrázek, Mondek, Trávníček, Kamler, Zapletal, Maixner, Matěj, Kováč, Dohnal, Jáně, Vařeka, Venouš.
Ostrava: Laja (21. Kolajta) - Flašar, Hromádka, Lipový, Klimscha, Hrabal, Eichner, Šimíček, Daniš, Sládek, Mendrek, Kuczera, Miške, Moravčík, Čonka-Skyba.