Po více jak padesáti letech končí neuvěřitelná tradice v krajském přeboru v basketbale mužů. Postřelmovská tělocvična, která je nazývána folklórem krajského přeboru, a do které se všechna družstva vždy těšila, zažije v pátek 14. března v 18.00 hodin poslední mistrovské utkání.

Ty další basketbalové zápasy se odehrají v nové tělocvičně, která roste v těsném sousedství té stávající.

„Stará tělocvična se na nějaký čas uzavře a bude se opravovat. Pokud bychom postoupili do semifinále, budeme své domácí zápasy hrát patrně v Zábřehu,“ informuje Zdeněk Janíček z basketbalového oddílu TJ Postřelmov.

O derniéru ve staré hale se postarají domácí hráči a nástupci slavné Dukly Olomouc, dnešní BK Olomouc, kteří si to rozdají v prvním čtvrtfinále oblastního přeboru.

Je to ohromná příležitost pro všechny bývalé basketbalisty Postřelmova, aby při loučení se svým svatostánkem přišli podpořit současné hráče.

Od sezony 2008/09 už bude hrát Postřelmov svoje utkání v nejmodernější hale oblastního přeboru, kterou se nemohou pochlubit ani družstva z Olomouce, Prostějova, Šumperku nebo Bruntálu.

V době, kdy postupně zanikla basketbalová družstva v Hranicích, Zlatých Horách, Rýmařově, Jeseníku nebo Zábřehu, je Postřelmov opravdu malý basketbalový zázrak. A domácí věří, že se se svým svatostánkem rozloučí vítězstvím.

Jan Kastner, Břetislav Hecl