Utkání splnilo očekávané - tvrdost, bojovnost a obrovské nasazení obou kolektivů děvčat. Hosté s novým trenérem, výraznou výškovou převahou pod koši, agresivní obranou po celém hřišti a výbornou střelbou ze střední vzdálenosti, domácí hráčky plnily taktické pokyny, dobře střílely a obzvláště v třetí a čtvrté čtvrtině rychlými protiútoky prokázaly, že vyhrát si zaslouží.

V utkání zlínské hráčky vedli pouze v úvodu utkání 6:4, od této chvíle již na hřišti bylo domácí družstvo, které si stále udržovalo náskok 8 až 18 bodů. Přesto družstvo Zlína je jedním z horkých kandidátů na play off, svoji předvedenou hrou tam jistě patří a to potvrdilo i v Šumperku a předchozích dvou kolech, kdy porazili doma Poděbrady o 46 bodů a Pelhřimov o 22 bodů.

„Utkání bylo pro diváky velmi atraktivní a napínavé, přestože výsledek tomu neodpovídá, byl jsem si vědom, že nechat Zlín přiblížit nebo pustit do vedení, by mohlo být pro nás zlé. Jsou to zkušené hráčky, které pod vedením nového trenéra Ivana Fašánka dostaly do hry nejenom agresivitu v obraně, ale taktiku i velmi dobrou hru směrem na jejich vysoké hráčky pod koš. Jsem moc rád, že skvělý výkon předvedli i rozhodčí Plhák s Fantou, kteří udrželi utkání pevně v rukou a pískali většinu všeho, co do basketbalu nepatří, což velmi utkání prospělo," řekl po utkání trenér domácích Oldřich Sládek.

V příštím kole jedou šumperská děvčata na palubovku Příbora a tradičního rivala OSK Olomouc, který je nováčkem soutěže s velmi silným týmem. „Přestože jsme je v přípravě před soutěží na turnaji v Ústí nad Orlicí porazili a turnaj vyhráli, neznamená to, že to bude lehké utkání, ale věřím, že uděláme vše pro postup do první šestky pro play off," dodal Sládek.

Nedělní utkání bylo zrušeno, protože družstvo SK Voltage Bílovice se před týdnem odhlásilo a řeší se za ně náhrada.

TJ Šumperk - SKB Zlín 73:54 (20:11, 38:25, 50:38)Šumperk: Podhorná 18, Vlková 15, Eflerová 14, Valentová 10, Knířová 7, Kohoutová 4, Čechová 3, Zelená 2, Hejlová, Volková, Bubeníková, Leštinská.

Předehrou sobotnímu ligovému utkání bylo páteční utkání B družstev Zlína a Šumperku ve Zlíně v rámci Oblastního přeboru střední Moravy. Oba kluby zastávají stejnou strategii, druhá soutěž je pro mladé hráčky, které nedostávají v lize dostatek příležitostí a jsou doplněny hráčkami A družstva, které ze studijních či pracovních důvodů, nemají možnost více trénovat.

B družstvo vyhrálo ve Zlíně o 23 bodů po velmi dobrém výkonu 77:54 (12:15, 38:27, 62:42), body Hejlová 16, Eflerová 15, Vlková 15, Kohoutová 11, Leštinská 8, Bubeníková 4, Zelená 4, Krobotová 2, Volková 2.