Na utkání se hráčky těšily a bylo vidět, že určitě nechtějí odevzdat soupeři postup do první ligy zadarmo. Jenomže vše bylo trocha jinak, před čtvrtečním tréninkem šumperský tým zasáhla zpráva: Saša nejede… Zdravotní potíže skolily nejenom Sašu a Terku, ale i některé hráčky z B družstva. A tak v sobotu dopoledne se 9 odhodlaných hráček vydal na cestu dobýt město na Labi.

Utkání začalo přesně podle předpokladu: rychlá trojka, mimo jiné krvácející nos Petry a vymknutý palec Soni a dva ztracené míče a bylo to 7:0, následně 15:1 a vypadalo to zle. Domácí kouzlily, a když se nedostaly pod koš, přesně střílely nejenom z trojky, ale i kolem trestného území. Hosté se soustředili v obraně na hráčku domácích s prvoligovými zkušenostmi Gábinu Medunovou, která měla průměr na utkání 22 bodů, což se dvěma dlouhým Pavle Knířové a Vendule Hejlové skvěle podařilo. Gábina znervózněla a brzo měla 4 fauly, byla často střídána, vyšla z tempa a nakonec dala v zápase pouze 8 bodů.

Druhá a třetí čtvrtina byla v šumperských rukou, postupným zvýšením tlaku v obraně hosté získávali míče a vytvářeli si mnoho příležitostí ke střelbě. Soupeř měl výškovou převahu pod košem a velmi dobře bránil prostor, a proto se hostům nedařilo hrát směrem blíže ke koši. Šumperské hráčky zkoušely střelbu a i přes nízkou úspěšnost se přiblížily až na stav 35:30 v 8. minutě třetí čtvrtiny.

Výsledek 39:31 po třetí čtvrtině nečekal nikdo, domácí byli velmi nervózní, což se projevilo v 5. minutě této čtvrtiny, kdy jeden z diváků nejprve hodil po rozhodčím první část houkačky pro povzbuzování a následně letěla i druhá část, která trefila domácí hráčku. Diváka vyvedli z haly a rozhodčí místo toho, aby posoudili dle řádů a zápas ukončili pro výtržnosti a vhození předmětů na hrací plochu, nechali dál v utkání pokračovat.

Ve čtvrté čtvrtině šumperským hráčkám zlomily vaz dvě trojky, kterými domácí odskočily a s dostatečným náskokem dovedly utkání do konce, na zvrat již chyběly síly.

„Soupeř utkání rozhodl přesnou střelbou nejenom z trojek, ale i ze střední vzdálenosti. Vždy trefil, když to vypadalo na zvrat v utkání. Moc mě potěšilo, jak se do rozjetého družstva zapojily hráčky, které letos hrály převážně v B družstvu Renča Kohoutová, Markéta Volková a Venďa Hejlová," uvedl šumperský kouč Oldřich Sládek.

BK Skřivánek Ústí nad Labem - TJ Šumperk  59:42 (17:5, 13:12, 9:14, 20:11)
Body: Valentová 15, Vlková 10, Knířová 8, Eflerová 5, Kohoutová 2, Klečková 2, Volková, Zelená, Hejlová.