Do utkání v Šumperku  vstoupila obě družstva koncentrovaná a velmi dobře takticky připravená. Obě skvěle bránila, ale v útoku to na obou stranách byla střelecká impotence.

Diváci neviděli sice basketbal okořeněný množstvím košů, ale boj na obou stranách o každý míč, takže skóre narůstalo velmi pomalu. První čtvrtina 10:10, druhá 7:7, když do 6. minuty 7:0 pro domácí, poslední 4. minuty 0:7 pro hostující děvčata, po poločasu 17:17 a tím stav, který zatím nic nenaznačoval, kdo bude vítězem.

Do 3. čtvrtiny domácí hráčky pod vedením Petry Valentové a Míši Dlouhé zlepšily doskoky a rychlým přechodem do protiútoku se podařilo soupeřky dostat pod tlak a v 9. minutě stav 28:17 pro domácí (11:0), po čtvrtině 32:21, zde došlo ke zlomu ve vývoji utkání a zlínská děvčata prohrávala ve všech herních basketbalových činnostech.

TJ  Šumperk – SKB Zlín 45:31 (10:10, 17:17, 32:21)

Body: Valentová Petra 11, Dlouhá Michaela 11, Hejlová Vendula 8, Podhorná Alexandra 7, Knířová Pavlína 6, Vlková Soňa 2, Zelená Martina, Kohoutová Renáta, Eflerová Kateřina, Leštinská Petra.

Utkání ve Zlíně  bylo jedno z nejtvrdších, jaké ženský basketbal pamatuje. Rozhodčí pustili hru na mez mezi basketbal a judo. Takže o lokty v obličeji či chytání za ruce a dresy nebyla nouze. Mnohokrát na zemi leželo i více hráček rvoucích se o míč, což se asi rozhodčím líbilo.

„Utkání z kategorie nejtěžších. Chvílemi šlo až o zdraví, jsem vděčný, že děvčata se nenechala vyhecovat a věnovala se basketbalu," uvedl kouč šumperských basketbalistek Oldřich Sládek.

SKB Zlín – TJ Šumperk 58:72 (10:11, 29:30, 49:58)

Body: Vlková Soňa 20, Podhorná Alexandra 13, Dlouhá Michaela 11, Valentová Petra 10, Zelená Martina 9, Knířová Pavlína 7, Kohoutová Renáta, Eflerová Kateřina, Leštinská Petra, Hejlová Vendula.

Jistý postup do kvalifikačních bojů o 1. ligu má již Ústí nad Labem a Šumperk, Nymburk s Olomoucí to má 1:1 a bude se rozhodovat za čtrnáct dní. Toto ovlivňuje i nasazení pro finále, když vyhraje Olomouc, jde Šumperk na Ústí (venku), když vyhraje Nymburk, soupeřem bude vítěz Strakonice/Kladno (doma).