Návštěvníci se můžou těšit na silné obsazení. Svou účast přislíbil navigátor František Tomášek, pilot Martin Kolomý, motocyklista David Pabiška nebo čtyřkolkář Zdeněk Tůma. Automobilovou sekci zastoupí Tomáš Ouředníček a nebude chybět ani Tomáš Tomeček. Kromě toho bude možné také osobní setkání se zkušenými dakarskými legendami – Josefem Kalinou, Ladislavem Fajtlem nebo Jaroslavem Joklíkem.

Nadšenci akce na vlastní oči uvidí, jak piloti v ostrém tempu proženou své závodní stroje Přerovskou roklí, užijí si atmosféru v bivaku, dostanou možnost osobně si s jezdci i členy jejich posádek popovídat a vyzkoušet spoustu dalších aktivit.

Jak to vypadalo v roce 2021?

„Na Dakaru není moc času pořádně si s klukama z dalších českých týmů popovídat. I proto jsem je pozval k nám do Sedlčan a do Přerova. Uděláme si během dakarské pauzy letní soustředění. A rádi bychom, aby se nás příště sešlo ještě víc. Organizačně to není jednoduché, ale myslím, že fanoušky potěší, když se spolu všichni potkáme. Já se těším moc,“ říká Martin Macík a dodává: „Aby celé odpoledne mělo spád, vymysleli jsme si pro diváky pár překvapení. Počítejte s tím, že to nebude žádné prázdninové lelkování. Připravte si dotazy, svaly, pevnou obuv a šroubováky.“

Zařadí nejvyšší rychlost

Přerovskou rokli tak už v sobotu 30. července rozezní motory nadupaných dakarských vozů. Kamion prožene Tomáš Tomeček, přijede také Martin Kolomý. V dlouho očekávaném duelu změří své řidičské schopnosti otec a syn Macíkovi. Tým Tomáše Ouředníčka se postará o zážitek fanouškům osobních vozů. David Pabiška předvede, co dokáže jeho nerozbitná motorka a Zdeněk Tůma potěší čtyřkolkáře.

Zubři vyjeli na led, ale v Novém Jíčíně.
Místo ledu louže. Přerovští hokejisté musí za tréninky zatím jinam

Někteří z návštěvníků dokonce dostanou nabídku přisednout si k závodníkům do kabiny a vyzkoušet si roli kopilota. K dispozici na místě budou nejen nejnovější závodní speciály, které brázdí písečné duny na Rallye Dakar, ale také doprovodná vozidla, v nichž týmy vezou během závodů náhradní díly, případně slouží jako zázemí. Týmoví mechanici navíc návštěvníky zasvětí do jejich běžné dakarské dřiny.

Příležitost potkat se s ostřílenými matadory i nadějnými juniory

O svá dobrodružství z Rallye Dakar se během odpoledne podělí i legendární závodníci, kteří stáli u prvních českých ročníků. Účast přislíbil Josef Kalina, jenž má na svém kontě několik vítězství, Jaroslav Joklík, který byl v roce 1985 členem první české kamionové posádky na Dakaru, a chybět nebude ani Ladislav Fajtl, ten na svůj první Dakar vyrazil v roce 1988 a od té doby absolvoval už 20 ročníků. Právě oni o posedlosti Dakarem něco vědí a rádi fanouškům předají své zkušenosti.

Zdroj: Youtube

Na akci se ale představí i mladé závodnické naděje Lukáš Pech, Ondřej Pospíšil, Matěj Ouředníček nebo Martin Kolomý junior. Po rozpravách s jezdci, navigátory nebo mechaniky se návštěvníci akce mohou pustit třeba do focení. Pod dohledem profesionálů, kteří pravidelně dokumentují dění na Rallye Dakar, na místě proběhnou kurzy sportovní fotografie. Speciální program pro děti zabaví i ty nejmenší piloty a mechaniky. A návštěvníky čekají i další překvapení.

Akce startuje v sobotu ve 12 hodin a měla by trvat až do 18 hodin. Vstupenky jsou k dispozici za 499 korun. Informace k události budou průběžně aktualizovány na www.posedlidakarem.cz/openair

Zdroj: Tisková zpráva

SK Sigma Olomouc - předsezonní tisková konference. Nové dresy
ANKETA: Sigma představila netradiční žluté dresy. Líbí se vám?