Nic to ovšem nemění na tom, že stejně jako v předchozím utkání s Vysočinou, tak i tentokrát se zastavil výsledek na hrozivě vysokém skóre.
Přitom vstup do zápasu měl Šumperk více než povedený a několika pěknými hrami se dokázal probít až na velmi blízkou vzdálenost endzóny Sharks.
Bohužel domácí vytěžili z této návštěvy pouze field goal (kop za 3 body) v podání Jana Kolaříka jeho neomylnou pravačkou.

Ke smůle Šumperku se ještě Třinec do konce první čtvrtiny ujal vedení 7:3, když i on se dostal na dostřel v endzóně soupeře a ze dvou yardové vzdálenosti se Czudek prodral až pro šestibodový zápis.

Dietos vypadali v průběhu první poloviny utkání velmi dobře, ale nedařilo se jim dát potřebný touchdown, kterým by se přiblížili Třinci na dostřel a zvedli si také potřebné sebevědomí.

Když už to vypadalo nadějně, tak se zase několikrát zbytečnými fauly a penalizacemi sami odsunuli do role bránícího mužstva.

Toho ještě v průběhu druhé čtvrtiny využili Sharks, když opět ze situace jako přes kopírák se tentokrát prosadil dvou yardovým během Mitrenga.
Při poločasovém stavu 3:14 z pohledu Dietos již nebylo na začátku druhé půle na co čekat, protože případná prohra znamenala pro domácí jasnou věc: sezónu bez finále.

Šumperk opět nepůsobil vůbec zle, ale znovu mu nezafungoval útok, tak jak by potřeboval a vinou vlastních chyb se dostal pod tlak.
Ovšem po celý zápas velmi kvalitně hrající obrana, která dělala, co mohla, dokázala ještě útoku získat potřebné pozice zpět.

Každopádně ani ve třetí čtvrtině se nepodařilo Dietos skórovat a poté přišel klíčový moment, když opět v těsné blízkosti Třinec protlačil míč do koncové zóny a ujal se již příjemného vedení 20:3.

V tu chvíli jako by došly domácím hráčům morální a fyzické síly ještě s utkáním něco udělat.
„Přestože skóre vypadá hrozivě, tak jsme odehráli o sto procent lepší utkání než proti Vysočině. V první fázi zápasu jsme drželi se soupeřem krok, ale v té druhé to je zklamání," prozradil hrající kouč Šumperku Jan Kolařík po duelu s Třincem, který skončil výsledkem 3:41 z pohledu domácího výběru.

„V útoku jsme dokázali efektivně postupovat po hřišti až do čtvrté čtvrtiny, ale nikdy jsme z daných situací nevytěžili více než dva pokusy o filed goal, z nichž jeden byl úspěšný a druhý zblokován. U některých akcí tomu chyběly opravdu jen ty centimetry. Zásadním faktorem porážky je také naše nedisciplinovanost a zbytečně mnoho faulů," doplnil Jan Kolařík.

Výsledek 5. kola 4. ligy amerického fotbalu:

Šumperk Dietos – Třinec Sharks 3:41 (3:7, 0:7, 0:0, 0:27)

Šumperk Dietos: Weinlich, Mangl, Kolařík, Šmíd, Vomlel, Dus, Bartoš, Polách, Vacek, Jan Tinka, Jakub Tinka, Skýpala, Niče, Novák.

Autor: Milan Kolařík