Šumperk stejně jako nedávno proti Třinci dokázal, že hrát v menším počtu mu sedí, přičemž tentokrát dokázal i zvítězit, navíc výrazným rozdílem a s nulou.

Hostům poté perfektně vyšel začátek. Účet utkání otevřel hned v úvodu Vomlel, jenž 22 yardovým během poprvé rozjásal střídačku hostů. Když se za několik málo okamžiků prosadil vzduchem Weinlich, byl stav rázem veselejší – 13:0.

Později Jan Šmíd 31 yardovým během zvyšoval v probíhající páté minutě na 19:0 a po úspěšně provedeném kopu Jana Kolaříka byl stav dokonce 20:0.

U další akce byl fotbalový univerzál Weinlich, jenž tentokrát zachytil přihrávku, ale v obranných řadách, což znamenalo v tomto případě jediné a to interception. A ještě navíc vrácen do endzóny Mustangs 2 a stav tak byl 27:0.

Ani poté šumperský celek svého protivníka nešetřil a Niče si připsal touchdown. Šumperk potom na rozdíl od předchozích potvrzení zvolil možnost hry za dva body, ale bohužel následná konverze úspěšná nebyla, na začátku druhé čtvrtiny tak vedli hosté 33:0.

Kde Šumperk skončil, tam také začal a nebyl u toho nikdo jiný, než při chuti hrající Lubomír Niče, který si připsal další úspěšný zápis, když zafungovala spolupráce s quaterbackem a dlouhá přihrávka Kolaříka skončila až touchdowným zápisem mající hodnotu 52 yardů!

A aby toho nebylo málo, tak si druhý jmenovaný připsal i úspěšný kop. Ani čtyřicetibodový rozdíl nepřekážel hostitelům v tom, aby ještě domácím přidali další zářezy.

Aktivním v těchto okamžicích byl Jan Šmíd, který nejprve po krátkém passu a následně během potvrdil svoji velmi dobrou formu, kterou se v letošní sezóně může pyšnit. Po těchto dvou touchdownech společně s jejich úspěšným stvrzením kopy Kolaříka vedli hosté 54:0.

Jan Vomlel navíc po 35 yardovém passu zkompletoval svůj druhý touchdown a uzavřel tak skóre na rovných 60:0. Dietos tímto vybojovali nejvyšší výhru ve své dosavadní klubové historii.

,,Dvanáct hráčů, kteří odjížděli do Prahy, přistoupilo k celému utkání velmi profesionálně a nedopustili, aby soupeře podcenili s tím, že se porazí sám. Chtěli jsme hned zkraje co nejvíce udeřit a rozhodnout. To se nám podařilo nad plán a poločasové vedení 54:0 byl až nadstandardní luxus," prozradil spokojeně po vysokém vítězství Jan Kolařík, hrající kouč Šumperku.

„Výborně nám opět zapracovala obrana, která snad ani jednou za první polovinu nepustila soupeře k prvnímu downu. Všichni z dvanácti statečných si zaslouží za toto utkání uznání, mrzí mě pouze zranění Jiřího Vacka, pro kterého tím zřejmě skončila sezona," dodal Jan Kolařík.

Výsledek 6. kola 4. ligy amerického fotbalu

Prague Mustangs 2 – Šumperk Dietos 0:60 (0:33, 0:21, 0:0, 0:6)

Šumperk Dietos: Weinlich, Mangl, Vacek, Kolařík, Šmíd, Vomlel, Dus, Bartoš, Polách, Potyš, Skýpala, Niče.

Autor: Milan Kolařík