Vše pro Dietos začne poslední dubnový víkend před domácím publikem proti záložnímu týmu Brna Sígrs 2, jehož hlavní tým hraje nejvyšší českou soutěž.

„Od doby, kdy jsme hráli s B-týmem Sígrs uběhly dva roky, a mám trošku obavu, že tak jednoduché, jako jsme to měli v minulosti to rozhodně mít nebudeme. Nicméně mile rád se budu mýlit,“ podotknul tiskový mluvčí klubu Milan Kolařík. Ze vzájemných soubojů vyšli Dietos vždy vítězně (31:0, 36:6).

Na první venkovní výjezd se družstvo vedené hrajícím trenérem Janem Kolaříkem vydá do Trutnova. Rangers jsou týmem, se kterým se potkají v sezóně dvakrát.

„Loni jsme si po delší pauze našeho dlouholetého soupeře oťukli a věříme, že se budeme vracet s vítězstvím,“ hodnotí dalšího soupeře Kolařík.

V květnu se šumperskému publiku Dietos nepředstaví, jelikož třetí utkání ročníku odehrají také venku, na půdě vítěze 4. ligy Liberce Titans.

„V květnu byla výrazná kolize akcí a zápasů s klasickou kopanou, s níž se společně dělíme o hřiště,“ vysvětlil celou situaci Kolařík.

A co říci k soupeř?

,,Těžko odhadovat, ale vítěz 4. ligy to je důkazem, že Liberec sílu mít bude. Navíc určitě se poveze na vlně euforie z úspěchu, na druhou stranu přechod na jedenáctkovou formu fotbalu by mu mohl chvilku činit potíže,“ dodává.

V červnu budou Dietos nejvíce vytíženi. Odehrají tří utkání, přičemž dvě z nich za sebou odehrají doma. První proti nováčkovi z Mladé Boleslavi, nesoucí název Greenraiders. Ti se teprve nedávno stali členy České asociace amerického fotbalu.

„Jsem rád, že Boleslav budeme moci přivítat na Tyršově stadionu. Minimálně z toho hlediska, že to je další tým, který se nikdy v Šumperku nepředstavil a bude to příjemné zpestření. Ač úplný nováček, tak je potřeba mít se na pozoru a nic nepodcenit. Co jsem měl možnost číst, tak zájem o fotbal ve městě Škodovek roste, hráčů mají také dostatek, chuť a elán jim nechybí, v tu dobu navíc už budou mít fotbal pěkně osahaný, takže poměrně nebezpečně namíchaný koktejl,“ zvedá varovně prst Kolařík.

Jediným ze všech domácích utkání, které bude mít hrací den sobotu, bude to proti Trutnovu 22. Června. Na závěr odcestují do Zlína, se kterým mají z posledních střetnutí úspěšnou bilanci.

„Tradiční soupeř a dá se říci, že se nemáme čím překvapit, ale každý ročník je jiný a bude potřeba se mít na pozoru. Golems řadím k jednomu z favoritů na finále, a právě poslední utkání sezóny by mohlo zaručovat zajímavou podívanou,“ dodává s mírným úsměvem Milan Kolařík.

Všechny domácí utkání Dietos mají výkop v 15:00 hod. na hlavním hřišti v areálu Tyršova stadionu.

Draci (v modrém) porazili Písek 6:1 a postoupili do semifinále druhé ligy.
Draci v dlouhé sérii udolali Písek a jsou v semifinále play-off