Černý kůň nejvyšší soutěže nedokázal v play off 1. ligy vyhrát ani v jednom utkání a končí svou letošní anabázi.

Tým, který měl hrát jen o záchranu, dlouho předlouho kraloval 1. lize, čtvrt roku nebyl poražen a do play off nakonec vstoupil jako třetí nejlepší tým celého startovního pole.

Jenže vyřazovací boje ve futsalu jsou obzvláště kruté, hrají se jen na dva vítězné zápasy.

Před necelým týdnem Delta podlehla doma Jistebníku 3:4, včera dlouho držela naději, aby nakonec i ta zhasla po několika vlastních gólech.

„Je to neuvěřitelné, ale snad pět střel jsme tečovali tak nešťastně, že skončily v bráně,“ litoval po utkání manažer šumperského týmu Jaroslav Horák.

V utkání se zrodily dva hattricky: jeden má na svědomí Tomáš Sluka, druhý Oldřich Malý, hráč, o kterém se dá říci, že je odchovancem šumperského fotbalu i futsalu.

Přestože skóre vypadá z pohledu Šumperku ostudně, velmi dlouho byl zápas vyrovnaný. Šumperk se nevzdal ani za stavu 3:1, když dokázal vyrovnat.

A jak Deltě po celou sezonu přálo štěstí, tak se od ní v play off odvrátilo. Pamatujete, jak v prvním utkání čtvrtfinále trefil deset sekund před koncem Šultés břevno a nevyrovnal tak na 4:4?

V Jistebníku zahodil obrovskou šanci například Martin Strnad, který se prokličkoval přes celé hřiště, ale neskóroval. Nebo střelu Lukáše Oklešťka vykopnul kdosi z hráčů až na brankové čáře.

Šumperk se snažil o zázrak až do konce utkání, dokonce odvolal gólmana, ale třikrát inkasoval do prázdné brány.

Čtvrtfinále 1. futsalové ligy, 2. zápas

CC Jistebník – 1. FC Delta Real Šumperk 9:3 (3:3)

Branky: 3., 7. a 37. O. Malý, 10. Hvolka, 26., 36. a 36. Sluka, 31. Maruchnič, 36. Janovský – 6. a 13. Okleštěk, 13. O. Málko. ŽK: Hvolka (Jistebník). Rozhodčí: Černý, Jedlička. Diváci: 350. První zápas: 4:3. Stav série: 2:0, do semifinále postupuje Jistebník.

Jistebník: Krayzel (37. Myška) – O. Malý (37. Čavera), Sluka (37. Chvěja), O. Jelínek, Hvolka – Žiga, Maruchnič, Kašický, Janovský. Trenér: Radek Korený.
Šumperk: Gruntorád – Opravil, Konečný, O. Málko, Navrátil – M. Málko, Strnad, Tezner, Okleštěk. Trenér: Petr Klusák.

Jan Kastner, Pavel Karban