Hosté pak měli raketový nástup do hry, když se prosadili po necelé minutě a záhy přidali i druhou trefu. Potom sice celek z lázeňského města snížil na 1:2, ale Brno se do přestávky prosadilo ještě dvakrát.

Během druhého dějství už domácí futsalisté pouze dvakrát stačili výsledek kosmeticky upravit. Jeseník se sice hodně tlačil dopředu, ale hosté soupeře trestali z rychlých brejků.

„Pokud nepodáme nadstandardní výkon, není možné v první lize uspět s žádným ze soupeřů. Helas hrál účelně, načal nás ze standartek a dorazil z brejků,“ hodnotil na klubovém webu páteční utkání Jiří Gnida, předseda jesenického Gamaspolu.

„Na naší hře se začínají projevovat špatné výsledky, vytrácí se sebedůvěra a práce s míčem je u každého jednotlivce pod jeho obvyklými možnostmi. Snažím se být rozumný, ale za dnešní výkon nedokážu pochválit jediného hráče,“ prozradil dále.

„Bude těžké se něčeho chytit a odrazit se k lepším výkonům. Znovu zopakuji, my nemusíme mít křeč ze sestupu, to pro nás neznamená žádný zásadní problém. Musíme hledat radost ze hry a přitom se snažit posunout svou výkonnost, to je cíl naší prvoligové sezóny,“ dodal na závěr Jiří Gnida.

AC Gamaspol Jeseník – Helas Brno 3:8 (1:4)

Branky: 7. Vavrač (Řezníček), 23. Furik (Vavrač), 40. Macura (Vavrač) – 1. Mužík (Šarközy), 6. Cupák, 9. Mužík, 14. D. Cupák, 22. Mužík (Šarközy), 26. Ovčačík, 26. Ovčačík, 35. Outrata. Rozhodčí: Štipčák, Gasnárek. ŽK: Furik – Cupák.
Jeseník: Růžicka – Furik, Řezníček, Plhák, Marcinov, Vavrušák, Vavrač, Kozelský, Macura, Novák.
Brno: Konečný – Lacko, D. Cupák, V. Cupák, Šarközy, Mužík, Outrata, Ovčačík, Lerch, Presl.