„Plocha se bude pokládat v květnu. Zatím ještě musíme počkat, než úplně vyschne beton po rozpuštění ledové plochy,“ uvedl pro Deník vedoucí zimního stadionu v Šumperku Josef Pospíšil.

Loni umělá plocha v hale Draků vzhledem k drobným rekonstrukcím střechy položena nebyla, během letošního léta však opět bude sloužit nejen k tréninkům hokejistů ale také široké veřejnosti.

„Chtěli bychom zkusit znovu bruslení pro veřejnost, jenže tato akce se v minulých letech nesetkala s příliš velkým ohlasem, takže uvidíme,“ prozradil dále Pospíšil.

Výrazného uplatnění však plocha našla v rámci okresní ligy v in-line hokeji. Klání na kolečkových bruslích se fanoušci možná dočkají i letos.

„Zatím je všechno v jednání. Pokud se ale najde dostatek zájemců a dají se dohromady alespoň čtyři družstva, určitě bychom ligu rozjeli,“ říká tradiční organizátor soutěží v in-line hokeji na Šumpersku Karel Langr.

Asi největšímu zájmu se speciální plocha pro in-line hokej těšila v Šumperku při své premiéře, když v jednom z úvodních ročníků hostila dokonce finálovou skupinu společné ligy šumperského a pardubického okresu.

Tehdy se po ploše zimního stadionu v Šumperku proháněl na kolečkových bruslích začínající pardubický talent Aleš Hemský, nyní mistr světa a jedna z hvězd zámořské NHL v dresu Edmontonu Oilers.

Případní zájemci o soutěž v in-line hokeji získají bližší podrobnosti na telefonu 608 885 933 (Karel Langr). Pro ostatní akce bude veřejnosti plocha pronajímána za 300 Kč/hodina, informace na čísle 603/774 069 (Josef Pospíšil).