Velmi obtížné okresní soutěže, která se skládá ze tří disciplin, se zúčastnilo 15 družstev mužů a 9 týmů žen.

V úvodním běhu na 100 metrů s překážkami jasně zvítězilo družstvo mužů Bludova I, následováno svými kolegy Bludovem II a Hrabišínem.
Ve štafetě 4 x 100 metrů opět zvítězilo družstvo Bludov I, na druhém místě se umístil Hrabišín a na třetím místě Sobotín.

Bylo jasné, že o konečném vítězi rozhodne královská disciplína, požární útok. V něm sice nejlepšího času dosáhl Nemrlov (16,97 vteřin) následován Nemilí (18,00) a Bohuslavicemi (18,40), ale Bludovu I stačil čas 19,64 na 8. místo, nicméně v celé soutěži zaslouženě zvítězil před Bludovem II a Hrabišínem.

Triatlonista David Jílek ze Zábřehu
Skvělým finišem si David Jílek doběhl pro bronz na světovém šampionátu

V kategorii žen se vedení v soutěži po běhu na 100 metrů s překážkami ujalo družstvo Pavlova, druhý byl Nový Malín a třetí Chromeč.

Ve štafetě 4 x 100 metrů se nejlépe dařilo opět Pavlovu, za který se zařadil Nový Malín a Chromeč. V požárním útoku pak zvítězilo družstvo Dolní Libiny před Hrabovou a Hrabišínem.

Celkovým vítězem se pak překvapivě stal Nový Malín, jenž v požárním útoku dosáhl na 5. místo, na druhém se umístilo družstvo Pavlova, které fatálně pokazilo poslední disciplinu, třetí skončila Chromeč.

Přeborníky okresu v běhu na 100 metrů s překážkami se stali Tereza Havlíčková z Pavlova a bludovský Jakub Vondra.
Následujícího kola v Hrabové se zúčastnilo 33 družstev mužů,14 celků žen a 15 výběrů veteránů.

V kategorii mužů se tentokrát nejlepším výsledkem prezentovalo družstvo Bohuslavice I, které dosáhlo času 16,90 vteřin a nikoho před sebe nepustilo.
Druhým nejlepším časem se prezentoval Nemrlov, který dosáhl času 17,03 vteřin. Třetí pak skončil Pavlov díky výkonu 17,10 vteřin.

V kategorii žen se nejlépe dařilo družstvu Pavlova, které svůj pokus dokončilo v čase 17,20 vteřin. Na druhém místě se umístilo družstvo Hrabišína, které dosáhlo času 19,69 vteřin a třetí se skončily Janovice (19,70).

Mezi veterány se zúčastnilo rekordních 15 družstev. Žádným překvapením nebyl vynikající výkon Hrabišína, který celé pole deklasoval časem 17,96 vteřin. Přiblížil se mu pouze Sudkov (18,09), třetí pak skončila domácí Hrabová (19,68).

Proměna krytého bazénu v Šumperku na vizualizacích z roku 2012
Šumperský bazén musí zavřít už teď. Neprošel revizí

Rekordní účast v Dolních Studénkách

V neděli 11. června proběhla další soutěž zařazená do Holba cupu 2017 v Dolních Studénkách. Zde se konala z důvodu, že oprávněný Sbor dobrovolných hasičů v Kolšově nemohl soutěž uspořádat, když v areálu probíhá těžba dřeva.

Do Dolních Studének se poté sjela dohromady čtyřicítka výběrů mužů, patnáct družstev žen a čtrnáct celků z řad veteránů.

V kategorii mužů se očekával velký boj o prvenství, když soutěže se zúčastnila řada renomovaných družstev okresu, ale i velmi kvalitních výběrů z těch okolních.

Domácí tým, startující v začátku soutěže, dokončil solidním časem 16,61 vteřin. Bylo jasné, že ta nejlepší družstva se budou pohybovat ve čtrnácté sekundě a možná i lépe.

Tato prognóza neukázala jako správná. Ve čtrnácté sekundě se porovnalo celkem 10 týmů a nejlepší z nich dokonce ve třinácté sekundě.

V napínavém souboji se na prvním místě umístilo družstvo Bílého Potoku I s časem 13,84 vteřin před Břevencem (13,89) a Nemrlovem (14,02).
Mezi ženami se nejlépe dařilo Pavlovu, který opět prokázal, že v letošním roce hodlá útočit na celkové prvenství v Holba cupu.

Instagramový profil zábřežské radnice
Město Zábřeh je nově na Instagramu

Svůj pokus dokončilo za 17,84 vteřin a zůstal tak jediným, kdo se dostalo pod osmnáct vteřin. Na druhém místě se umístilo družstvo Janovic časem 18,13 vteřin a třetí pak Hrabová (18,17).

Bohužel družstvo domácích Dolních Studének skončilo časem 18,65 až na čtvrtém místě a při prvním ročníku Memoriálu Ireny Dosedlové nedosáhlo na vítězství.

V kategorii veteránů se tentokrát musela družstva našeho okresu sklonit před Janovicemi, které dosáhly času 17,70 a zaslouženě braly prvenství. Na druhém místě překvapivě skončil Bratrušov, který svým povedeným pokusem dosáhl na 18,70 vteřin. Třetí pak byla Hrabová (18,82).

Autor: Milan Churavý