Oba celky předtím shodně porazili Šumperk a Hustopeče, rozhodnout tak musel vzájemný zápas. Litovel do něj měla vstup z říše snů. Hráči Přerova sázeli jednu technickou chybu za druhou a prvního gólu se dočkali až v 10. minutě, kdy soubor trenéra Lubomíra Krejčíře s vynikajícím Orságem v brance vedl už 6:0.

Pak však extraligista začal dotahovat. V posledních vteřinách prvního dějství sice Jakub Schmalz získal domácím dvougólový náskok, přesto bylo poločasové skóre spíš úspěchem pro hosty, zejména díky dlouhému oslabení ve čtyřech, které na konci první půle přestáli.

Po změně stran se obě mužstva přetahovala o každý gól. Tři minuty před koncem Přerov odskočil na rozdíl dvou branek a to rozhodlo. Trenér Krejčíř si ještě vybral oddechový čas, ale Litovelským už se podařilo jen snížit. Snaha o vyrovnání, která by jim vynesla díky lepšímu skóre vítězství v turnaji, byla marná.

Třetí místo si díky výhře 29:28 nad Hustopečemi zajistil Šumperk.

Výsledky: Sokol HC Přerov – Tatran Litovel 18:17, – TJ Šumperk 23:20, – Legata Hustopeče 29:26, Tatran Litovel – TJ Šumperk 22:20, – Legata Hustopeče 28:15, TJ Šumperk – Legata Hustopeče 29:28.

Pořadí: 1: Přerov 6, 2. Litovel 4, 3. Šumperk 2, Hustopeče 0.

Nejlepší střelec: Martin Kafka (Přerov, 23 branek). Nejlepší brankář: Petr Orság (Litovel).