Po základní části skončili mohelničtí florbalisté stejně jako jejich soupeř z druhého konce republiky na druhé příčce. „Do série jsme vstupovali s respektem,“ pokračoval Haltmar.

Z dlouhé cesty si však přivezli svěřenci Tomáše Dokoupila nadějnou výchozí pozici do domácích bojů. První zápas sice dostali desítku a prohráli 10:4. Ale v druhém souboji zvítězili 6:3.

„Do prvního utkání se nám nepodařilo dostat a soupeř nás přejel rozdílem třídy. Do druhého jsme šli už s čistou hlavou a vědomím, že můžeme jenom získat. Vyplatilo se nám pošetřit síly v závěru prvního střetnutí,“ hodnotil duely na palubovce Plzně mohelnický trenér Tomáš Dokoupil.

Trenér Šumperku Zdeněk Opravil.
Už žádné dětské chyby, přeje si šumperský trenér Opravil

V domácím prostředí mohli mohelničtí strhnout sérii na svoji stranu, ale to se jim nepovedlo. Ve třetím duelu se totiž nechali zbytečně vylučovat, a přestože do padesáté minuty drželi remízový stav, tak prohráli 4:6.

„Nechali jsme na hřišti všechno. Byla to famózní show, ale nechali jsme se stupidně vylučovat. Když to nezvládneš v hlavě, nemůžeš vyhrát,“ glosoval Dokoupil.

Druhý den tak měla Plzeň k dispozici mečbol. Mohelnice ale nechtěla ukončení série dovolit a vidět to bylo i na hřišti. Domácí se dostali do rychlého vedení 2:0, následně vedli 3:2 i 4:3. Nicméně v závěrečné třetině zaveleli hosté k obratu. Během jednadvaceti vteřin strhli utkání na svoji stranu a vedení 5:4 už nepustili.

„Zápas byl ovlivněn nedostatkem sil. Kvalitní soupeř hrál oba zápasy na tři pětky, my jsme nasadili jenom dvě a to nás stálo hodně energie. V poslední části zápasu jsme udělali školácké chyby,“ hledal důvody porážky mohelnický gólman Haltmar.

Pro Mohelnici tak sezona skončila hned v prvním kole play up. „Je škoda, že jsme nepostoupili, ale myslím, že jsme soupeře dobře nachystali na další zápasy,“ zakončil Haltmar sportovně.

Zápasy

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – FBC Mohelnice 10:4

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – FBC Mohelnice 3:6

FBC Mohelnice - FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 4:6

FBC Mohelnice - FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 4:5