Obnovený ročník se sice nemohl pyšnit kulturním programem, jako řada podobných podniků v okolních okresech, mohl by ale být startem obnovené tradice. „Tahle anketa má smysl, může být příkladem pro ostatní, je to pozitivní příklad pro děti a mládež a úspěšní sportovci si poděkování zaslouží. Když jsem býval student, moc jsem si takovýchto ocenění vážil," uvedl Zdeněk Brož, šumperský starosta a senátor, který slavnostnímu vyhlašování ankety poskytl azyl v obřadní síni radnice.

Hostem vyhlašování byl lyžař Ondřej Bank, který viditelně kulhal po svém posledním karambolu v únoru na mistrovství světa v Beaver Creeku v USA. „Zatím jen plavu a trochu jezdím na kole," sděloval na vyhlášení sportovců Šumperska Ondřej Bank, který s rodinou bydlí právě v Šumperku.

O pořadí sportovců rozhodovala komise odborníků: trenérů, funkcionářů a novinářů. O vítězi kategorie Hvězda Deníku rozhodovala svými hlasy veřejnost.

A v této anketě popularity jasně zvítězil kapitán prvoligových hokejistů Šumperku Aleš Holík. Ten kromě dračího dresu zazářil i v barvách extraligového Zlína, kterému přišel pomoci v play off.

Zástupci Draků přišli na pódium hned několikrát. Šéf Draků Vladimír Velčovský spolu s Alešem Holíkem převzali diplomy pro nejlepší družstvo okresu Šumperk. „V kategorii nejlepší tým máme diplomy dva, jeden pro šéfa Draků a druhý do kabiny po hráče," vysvětloval Vladimír Šimíček, sekretář Okresního sdružení České unie sportu.

Vítězové ankety Nejlepší sportovec okresu Šumperk za rok 2014
Mládež do 19 let, jednotlivci: Mikuláš Nevrkla (BMX, BMX Team Šumperk). Mládež do 19 let družstva: štafeta dívek 4x60 metrů (atletika, TJ Šumperk). Dospělí jednotlivci: David Jílek (triatlon, Bikesport téma Mohelnice) a Marek Minář (orientační běh, Magnus Orienteering Šumperk). Dospělí družstva: Salith Šumperk (lední hokej, první liga). Trenér roku: David Aleš (orientační běh, Magnus Orienteering Šumperk). Hvězda Deníku: Aleš Holík (lední hokej, Salith Šumperk).