Rozjezd v nedělním duelu na Valašsku však nebyl pro hosty příliš ideální, když museli dohánět dvougólové manko. Do konce první třetiny se však lídrovi tabulky povedlo vyrovnat.

Ve druhém dějství se skóre dvakrát měnilo během přesilových her. Nejprve využili svou početní výhodu domácí florbalisté a šli opět do vedení. Šumperk ale později také profitoval z výhody jednoho muže v poli a znovu byl stav nerozhodný.

Asper v krajském derby deklasoval Olomouc
Krajské derby pro Asper, na domácí palubovce rozebral Olomouc

Následně však přišel rozhodující zlom v zápase, neboť Asper třemi zásahy v řadě odskočil do rozhodujícího trháku.

Svůj náskok navíc navýšil hned zkraje třetí periody. Poslední slovo přesto nakonec patřilo Vsetínu, když v závěru už jen domácí hráči kosmeticky upravili výsledek.

„Náš vstup do utkání radši ani nebudu komentovat a omlouvám se Vsetínu za některé naše nesmyslné zákroky. Potom jsme se naštěstí semkli a obrátili to,“ okomentoval krátce nedělní ubojovanou výhru hrající kouč Šumperku Ondřej Mrázek.

Florbal Vsetín – FbC Asper Šumperk 4:7 (2:2, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Macek (Žůrek), 8. Adámek (Březík), 22. Adámek (Horák), 54. Macek (Adámek) - 12. Venouš (Kamler), 15. Maus (Zapletal), 27. Mannl (Šíma), 34. Trávníček (Mrázek), 37. Mannl (Matěj), 39. Kamler (Trávníček), 42. Matěj (Mannl). Rozhodčí: Broněk - Cigl. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:1. Diváci: 50.

Šumperk: Malínek – Šíma, Hruban, Mrázek, Mondek, Trávníček, Kamler, Zapletal, Mannl, Maus, Patsch, Maixner, Matěj, Kováč, Vařeka, Venouš.