Pane Gnido, jak jste oslavili vítězství ve II. lize východ?

Velmi střídmě a v nekompletním složení. Opravdovou oslavu plánujeme až do Dobrušky, kde se pravidelně účastníme velkého letního turnaje a až tam si to společně opravdu užijeme.

V pátek se utkáte s Gardenline Litoměřice – vítězem druhé skupiny. Co říkáte na tuto formu vyvrcholení sezóny?

Vzhledem k tomu, že jsem jedním ze strůjců tohoto modelu ukončení druholigové sezóny, tak jsem logicky velmi spokojený. Věřím, že to bude mít náboj a dobrou úroveň, i když budeme z důvodu brzkého výkopu oslabeni. Soupeř má hodně zkušený tým, jsem hodně zvědavý, jak se s tím popasujeme.

Jste rád, že je zápas před duelem ERA-PACKu Chrudim na začátku play off?

To ani ne, ale pokud jsme se chtěli s Litoměřicemi vyhnout cestování a nehrát systémem doma venku, proč nehrát takový zápas v hlavním městě tuzemského futsalu. Ale to, že hrajeme před zápasem domácích v play off, není pro nás nic pozitivního, hlavně s ohledem na stanovený výkop v 17.30 hodin. ERA-PACK si ovšem zaslouží poděkování, že duel zaštítí organizačně.

Pojďme k samotné sezóně. Kdy jste začal věřit, že vyhrajete ligu?

Před sezónou! Máme kvalitní a vyvážený tým, v předcházející sezóně jsme prohráli klíčový zápas s FC Rádio Krokodýl Brno (tehdy ještě Agromeli Brno) 1:2 a pokud bychom vyhráli 2:1, slavili jsme výhru už o rok dříve. Sebedůvěrou určitě nestrádáme, i když podobně na tom byl náš největší soupeř Třinec, který před sezónou hlásil okamžitý návrat do CHANCE futsal ligy. Vzájemné souboje byly fantastické, bohužel ze dvou naprosto kvalitativně vyrovnaných týmů mohl zůstat na vrcholu jen jeden.

Nemohu se nezeptat. Budete chtít postoupit do CHANCE futsal ligy?

Nejsme rozhodnuti, dáváme si dohromady kompletní informace pro a proti, mimo jiné i loňský příběh Třince ze závěrečného kola. Samozřejmě stěžejní otázkou je domácí hala. Poslední slovo budou mít hráči, kteří se po vyslechnutí argumentů rozhodnou. V klubu jsou někteří funkcionáři pro a někteří chtějí počkat na novou halu ve městě. Pokud však hráči řeknou ano, půjdeme do první ligy!

V souvislosti s vaším klubem se hovoří právě o problémech s halou. Kde byste případně ligu hráli? A nebude se v dohledné době stavět v Jeseníku nová hala?

Nová krásná hala v Jeseníku s kapacitou 500 diváků bude na sezónu 2017/18 otevřena, nebo přesněji taková je ambice jesenických zastupitelů. Samozřejmě situaci dlouhodobě sleduji a ty poslední kroky mě přesvědčují, že do toho jde tentokrát vedení města Jeseník opravdu důsledně. Příští sezónu bychom strávili v Krnově, byť ještě čekáme na stanovisko Komise futsalu FAČR ohledně schválení haly v polských Glucholazech.

A ještě nakoukneme do první ligy. Kdo je podle vás favoritem na titul?

Favoritem je bohužel ERA-PACK. Klobouk dolů před tím co dokázali v Chrudimi vybudovat, ale ta hegemonie není našemu futsalu prospěšná, přesněji řečeno je škodlivá. Nevěřím, že Benago letos může favorita překonat a věřit tomu u ostatních, když tomu nevěří ani oni sami, snad ani nelze. Kdybych sázel, šla by na ERA-PACK celá volná hotovost.

Nezapomeňte! Už tento pátek poznáme absolutního vítěze II. ligy. V chrudimské sportovní hale se od 17.30 hodin utkání AC Gamaspol Jeseník proti Gardenline Litoměřice (vítěz II. ligy zápas).