Závod se běžel jako memoriál Majky Chmelařové, která jako předsedkyně pořadatelského klubu zahynula v tomto roce při expedici horolezců do pohoří Pamír. Více: Horolezkyně před třemi měsíci zmizela

Nejpočetnější skupinu tvořili závodníci Severky Šumperk, kteří v počtu více jak 50 závodníků přijeli podpořit akci dalšího klubu orientačních běžců ze Šumperka.

Jejich výsledky hovoří jasně – celkem sedmnáctkrát stanuli na stupních vítězů, z toho šestkrát vítězně.

Dívčí a ženská část výpravy Severky se postarala o sedm výstupů na bednu. V D-10 byla bronzová Veronika Švancarová, stejné umístění dosáhla v D-12 Karolína Machusová a v D-14 Dominika Krieglerová. V D-16 obsadila Martina Štarhová 2. místo. Kategorii D-18 vyhrála Marie Březinová. O kategorii výše v D-21 vybojovala Štěpánka Staňková bronzovou medaili. Nejstarší veteránky v D-45 vyhrála s přehledem Jitka Štáblová.

Chlapci a muži získali celkem deset umístění na stupních vítězů. V nejmladší kategorii H-10 obsadil Martin Václavek 3. místo. Dva závodníci Severky stanuli na stupních v H-12, když Jakub Ondruch byl druhý a Honza Mikula třetí. Ještě lépe si vedli hoši v H-14, kterou vyhrál Tomáš Staněk a druhým místem jej doplnil Petr Horvát.

Kategorii osmnáctiletých vyhrál Radek Coufal.

Bratrovražedný boj se rozpoutal v kategorii H-21 mezi bratry Václavem a Vojtou Královými. Těžká trať nakonec více vyhovovala staršímu Vaškovi, který pokořil loňského juniorského mistra světa Vojtu o více jak čtyři minuty. Na omluvu slavnějšímu závodníkovi může být skutečnost, že měl v tomto období delší tréninkový výpadek.

Ve veteránech se prosadil v H-35 na stříbrnou příčku Jarda Kašpar a kategorii H-55 s velkým náskokem vyhrál Josef Ostřanský.