Závod v Suchdolu u Konice byl orientován do členitého terénu, vytvořeného kolem Divokého potoka, podle kterého byla nazvána i závodní mapa. Po vydatné ranní spršce se nakonec počasí umoudřilo a na poslední závodníky vysvitlo i sluníčko.

Orienťáci ze Severky Šumperk se mezi téměř třístovkou závodníků celkem dobře zorientovali a zejména v chlapeckých a mužských kategoriích si hlasitě řekli o řádný přísun bodů do celkového hodnocení v jarní části seriálu.

Z dívek se nejlépe umístila v kategorii D-12 Zuzka Kašparová, která obsadila 2. místo, její oddílová kolegyně Karolina Machusová skončila těsně pod stupni vítězů na 4. místě.

Z veteránek si tradičně dobře vedla trenérka Zdeňka Králová, která skončila D-35 na 5. místě. O kategorii výše, v D-45, svoje kvality potvrdila Jitka Štáblová, která získala stříbro.

Daleko větší úspěchy zaznamenali chlapci, muži a veteráni. Mezi nejmladšími v H-10 se neztratil Ferda Dvořák, což potvrdil svým 4. místem. Kategorii H-12 vyhrál Jakub Ondruch, dobře mu sekundovali Vojta Mikulenka svým 5. místem a Láďa Dubský, který skončil o stupínek níže. V tradičně silné kategorii H-14 dominovali Marek Minář, který vyhrál a na druhý stupínek jej doprovodil Tomáš Staněk.

Stejně zdatně si počínal v kategorii H-16 i Filip Ostřanský, který před sebe nepustil žádného ze svých konkurentů. V mužské kategorii H-21 K (kratší trať) obsadil Michal Strachota 3. místo. V delší verzi H-21L vybojoval Václav Král 3. místo a na 6. místě skončil Martin Poklop.

I veteráni se statečně popasovali s daleko mladšími soupeři. Všichni startovali nejméně o jednu kategorii mladší. V H-35 obsadil Jaroslav Strachota 5. místo. V kategorii H-55 zůstala na Josefa Ostřanského nepopulární „brambora“, když skončil čtvrtý.

Páté místo Vratislava Sity v H-60 je rovněž velmi dobrým vstupem do jarní části sezony orientačních běžců.

Josef Ostřanský