Proti už tak silnému soupeři tedy vstupoval Šumperk v nezáviděníhodné situaci, když jednotliví hráči museli na svých postech neustále rotovat a s pouhými dvěma střídajícími to byla opravdu raritní situace.

I Plzeň se pak musela obejít bez několika svých opor, které se zúčastnily reprezentačního kempu, nicméně stále byla výhoda a jasná převaha na straně Patriots.

Domácí se také ujali vedení, když quarterback Erneker našel přihrávkou Vainera a rázem bylo v západočeském táboře veseleji.

Dvoubodová konverze byla Šumperkem zastavena, což celek hostů povzbudilo. Možná trochu nečekaně se dokázali v následném útoku probít až na polovinu soupeře a kopem za tři body snížili na 3:6.

Ovšem ještě do konce první čtvrtiny přidali další body plzenští Patriots, znovu po pasové akci, a stav po této části byl 3:14.

Hosté samozřejmě s tak úzkým kádrem měli nesmírně těžký úkol, snažit se potrápit Plzeň a většina očekávala prohru Dietos o více než 39 bodů, ale srdnatě hrající Šumperk měl jiné plány. Sice ještě utržil další bodové příspěvky v podobě touchdownu Tumpacha a nešťastném safety, ale pak se opět do statistik podruhé v zápase zapsal Lukáš Křenek.

V úterý 21. září 2021 v Šumperku opět proběhl Týden hokeje
OBRAZEM: Šumperk znovu hostil Týden hokeje. Dorazil i Rostislav Vlach

A zápis to byl vskutku obdivuhodný, když svůj letošní první touchdown zaznamenal po 96 yardovém běhu.

To však jakoby více nakoplo domácí, kteří šli za dalším bodovým úspěchem, což se jim podařilo 52 sekund před koncem poločasu díky Koubkovi. Do kabin se tak odcházelo za stavu 30:10 pro Plzeň.

To byl pro šumperské barvy více než přijatelný výsledek a fanoušci se tak mohli těšit, co nabídne druhá polovina hry.

Tam si na největší okamžiky museli počkat až do závěrečné čtvrtiny, třetí skončila výjimečně bez bodu. Z hlediska hostů by se dalo mluvit o malém zázraku.

Asper doma těsně podlehl Prostějovu
FOTO: Florbalové derby patřilo Prostějovu, Asper padl podruhé v řadě

S nástupem poslední části začali účet otevírat opět Patriots, když se prosadil podruhé v utkání Vainer. Pak se postaral o korekci v průběžném výsledku znovu Křenek, když zachytil 62 yardů dlouhou přihrávku a doběhl si pro svůj druhý touchdown.

Pak už ovšem převzala otěže Plzeň, která dvěma touchdowny udělala tečku za utkáním s konečným výsledkem 52:17 pro Patriots.

„Jsme za kluky rádi, že to takto zvládli a zaslouží si uznání, kterého se jim dostalo i od soupeře. Hráli jsme v okleštěné sestavě a ostudu i přes prohru rozhodně neudělali. Nicméně musíme během náborů zapracovat na tom, aby se rozšířila naše členská základna a takovéto situace, že nás bude tak málo, se už neopakovaly,“ řekl ve zkratce tiskový mluvčí šumperského klubu Milan Kolařík.

Pilsen Patriots – Šumperk Dietos 52:17 (14:3, 16:7, 0:0, 22:7)

Statistika utkání:

1.čtvrtina

TD - 6:0 - Patrik Vainer, 4y pass od Martin Erneker (2pt run neúspěšný), 7:24

FG - 6:3 - Lukáš Křenek, 25y, 5:50

TD - 14:3 - Jakub Mallát, 28y pass od Martin Erneker (Pavel Tumpach 2pt ), 2:00

2.čtvrtina

TD - 20:3 - Pavel Tumpach, 3y run (2pt run neúspěšný), 10:04

SAF – 22:3, 9:50

TD - 22:10 - Lukáš Křenek, 96y run (Lukáš Křenek kick), 7:46

TD - 30:10 - Milan Koubek, 1y run (Pavel Tumpach 2pt ), 0:52

4.čtvrtina

TD - 38:10 - Patrik Vainer, 6y pass od Martin Erneker (Martin Erneker 2pt ); 9:20

TD - 38:17 - Lukáš Křenek, 65y pass od Jan Šmíd (Lukáš Křenek kick), 9:05

TD - 44:17 - Jakub Mallát, 1y pass od Martin Erneker (2pt run neúspěšný), 6:48

TD - 52:17 - Radek Benedykt, 6y pass od Martin Erneker (Patrik Vainer 2pt ), 4:47

Autor: Milan Kolařík