Přestože tentokrát protivníka jasně přestřílel, o tříbodový zisk musel notně zabojovat, když během hry dotahoval hrozivou ztrátu a o svém úspěchu pak rozhodl až v posledních vteřinách utkání.

„Pro nás to byl nesmírně těžký zápas, zejména po psychické stránce, kdy jsme na začátku neproměnili své šance a do toho soupeř potrestal naše chyby. Z toho pak plynula frustrace a chvíli nám trvalo, než jsme se z toho oklepali a soustředěně začali otáčet vývoj utkání,“ prozradil pro Deník hrající předseda Asperu Petr Matěj.

První polovina víkendového klání se totiž jeho týmu absolutně nepovedla a hosté si postupně vypracovali čtyřgólový (!) náskok.

Domácí hráče nakopla až ve 30. minutě tvrdá dělovka kapitána Jirky Trávníčka v přesilovce a ještě do konce druhého dějství stačil Asper snížit na nejtěsnější rozdíl.

Florbalisté Asperu. Ilustrační foto.
Další derby pro Asper, v divizi zvládl také bitvu s nedalekým Uničovem

Zkraje třetí třetiny následně Šumperk zúročil svou územní převahu a otočil skóre, jenže Krnov odpověděl vyrovnáním.

„Je obrovská škoda, že jsme si ten gól na 5:5 nechali dát v naší přesilovce. Myslím si, že jsme už dříve měli dostatek šancí odskočit. Tentokrát ale při nás konečně stálo štěstí, které jsme na začátku sezóny prakticky vůbec neměli,“ doplnil dále k sobotnímu klání Petr Matěj.

A byl to právě on, kdo nakonec zařídil šumperskou výhru, když v čase 59:26 z těžké pozice dostal míček za záda krnovského brankáře.

„Teď jedeme na derby do Prostějova, který nás v prvním duelu sezóny porazil, soupeři tak máme co vracet. Věřím, že jsme schopní na Hané uspět,“ dodal na závěr jeden z nejzkušenějších borců šumperské sestavy.

Asper Šumperk – FBC Orca Krnov 6:5 (0:2, 3:2, 3:1)

Branky a nahrávky 30. Trávníček (Vařeka), 34. Venouš (Matěj), 37. Matěj (Šíma), 42. Venouš (Mrázek), 46. Mondek (Matěj), 60. Matěj (Šíma) – 4. Janáč (Čevela), 11. Fňukal (Lhoťan), 26. Filip (Menzel), 28. Fňukal (Menzel), 54. Miškov (Filip). Rozhodčí: Kosek, Pavlovský. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 31.

Šumperk: Malínek (28. Byvan) - Vařeka, Vlček, Hruban, Zapletal, Harapát, Mannl, Trávníček, Mrázek, Matěj, Šíma, Mondek, Kováč, Fleischmann, Mareček, Kašpar.