Na start se v Zábřehu postavil při slunném letním počasí 128 závodníků. Poslední květnový víkend na ně čekala porce jednadvaceti kilometrů. Někteří se postavili před výzvu takhle dlouhého závodu poprvé.

Celkovým vítězem se stal Adam Žanda z TJ Šumperk s časem 01:22:46 před Tomášem Fabiánem a Jakubem Jílkem. Nejrychlejší ženou pak byla Barbora Nováková z Atletiky Žamberk, která zvítězila s časem 1:32:53 před Martinou Trojákovou a Adélou Hénkovou.

Že je možné běhat dlouhé distance v každém věku, prokázal při svém pátém startu v Zábřeze osmdesátiletý Jiří Engliš ze SOKOL Opava, který závod uběhl v čase 3:10:21. Jeho výkon pak při vyhlášení výsledků sklidil dlouhý potlesk a Jirka přislíbil účast na dalším ročníku.

Svůj první půlmaraton si zde zaběhla i Šarka Kozlanská, dcera Jirky Kozlanského – zábřežského atleta a soupeře Emila Zátopka, kterému je závod od roku 2017 věnován jako memoriál.

„Děkujeme všem účastníkům, kteří svojí účastí vytvořili skvělou atmosféru,“ byl spokojený jeden z pořadatelů Ondřej Jašek.