První jízdu čeští reprezentanti vyhráli stylem start – cíl. Podobně se vyvíjela i druhá rozjížďka.

„Asi v polovině začal rachotit a vybrovat motor. Ještě jedno kolo jsme odjeli a pak jsme zamířili do depa. Chtěli jsme zjistit, jestli by se závadu nepodařilo rychle odstranit,“ řekl řidič Václav Rozehnal.

Mechanici ale nic nesvedli, ale posádka se vrátila na trať. „Závod totiž dokončilo jen jedenáct motorek. Odstoupili jsme dvě kola před koncem a skončili desátí,“ uvedl Rozehnal.

Startovní pole v Horním Újezdě znovu prořídlo vinou havárií. „Už ráno došlo ke dvěma haváriím. Letos je to hodně nepříjemné. Mám strach, že na posledním závodě na start nastoupí deset posádek a druhá polovina bude marodit,“ posteskl si Rozehnal.

Troubelická posádka navíc po šestém závodě přišla o velký náskok v průběžném pořadí mistrovství republiky. Cesta za obhajobou i přes neúčast bratrů Čermákových nebude nijak jednoduchá.

„Máme asi pětadvacet bodů náskok. Teď se ale potvrdilo, že nerozhoduje, o kolik soupeře porážíme, ale kolik máme bodů. Když jednu rozjížďku nedojedeme, může se pořadí srovnat,“ uvědomuje si Rozehnal.

Troubelická dvojice navíc věří, že ve druhé jízdě nepoškodila motorku. „Doufám, že motor není poškozen. Teď všechno rozděláváme a hledáme příčinu,“ řekl Rozehnal, jenž znovu jel s bolavým ramenem.

Pozitivní je alespoň to, že v sajdkárkrosovém kalendáři je nyní třítýdenní pauza.

„Rameno pošetřím. Tento týden jezdit nebudeme. Další týden ale chceme věnovat fyzičce. Každý den chceme cvičit v posilovně, běhat a plavat,“ plánoval Rozehnal.