Registrace do závodu již byla zahájena, za zvýhodněné startovné je možné se přihlásit on-line na webu www.valachytour.cz. Sportovci se mohou těšit i na tréninkové kempy před jednotlivými závody, které se těší čím dál větší oblibě.

„Úvodní závod seriálu, noční závod na běžkách, je mezi sportovci tradičně velmi oblíbený, atmosféra sportování v setmělém údolí Léskové je opravdu jedinečná. Také letos pro sportovce připravíme 15 kilometrů dlouhou trasu, startovat se bude opět intervalově od hotelu Galik. Připraveny budou i závody pro děti na kratších trasách, které se uskuteční ještě před setměním,“ uvedl prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Resort Valachy: masáže bali
Wellness nebo gastro zážitky? Zkuste 8 + 1 tip na vánoční dárek z Beskyd

Po závodu na běžkách bude na jaře následovat duatlon a závod horských kol. Nejpopulárnější akce seriálu - Valachy man, který se během minulých let stal největším veřejným triatlonovým závodem v ČR, se uskuteční v srpnu a tečku za 6. ročníkem učiní v říjnu závod v terénním běhu.

„Zájemcům i letos nabízíme možnost pořídit si zvýhodněné celoroční startovné, s výhodou pěti startů za cenu čtyř a navíc i příležitostí zvolit si své startovní číslo pro celý rok,“ dodal Vladimír Sušil.

Součástí každé z chystaných akcí budou opět i závody pro děti na kratší vzdálenosti a se symbolickým startovným. Svou účastí všechny závody seriálu podporují i známí profesionální sportovci, v roce 2017 se ve startovním poli objevili například nejlepší český paralympionik, cyklista Jiří Ježek či olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda. „Pro mnoho účastníků včetně dětí je to vždy vítaná příležitost poměřit síly s profesionálem. Na různé sportovní osobnosti se mohou účastníci těšit i v roce 2018,“ doplnil Vladimír Sušil.

T. Blabla, Z. Tučková, M. Řehák
Manažer Resortu Valachy Řehák získal cenu za nejlepší studentskou práci roku

Jednotlivé akce seriálu jsou bodově propojeny. V roce 2017 se absolutními vítězi stali Martin Holiš a Anna Brychtová. Celkem se do 5. ročníku VALACHY TOUR zapojilo 3 300 sportovců, což bylo o 300 víc než v roce 2016.

Kromě závodů pořadatelé nezapomínají ani na podporu sportovců v tréninkové přípravě a postupně rozšiřují nabídku tréninkových kempů ve spolupráci s karlovickým hotelem Lanterna. K již zavedeným kempům pro běžce, triatlety a běžkaře přibyde v roce 2018 speciální pobyt pro bikery.

Více informací: www.valachytour.cz

Kalendář závodů Valachy tour 2018:

17. 2. Noční stopa Valachy

5. 5. Valachy duatlon

16. 6. Bike Valachy

3. 8. Valachy Man

20. 10. Běhej Valachy

Kalendář sportovních kempů 2018:

28. – 31. 1. Škola běžeckého lyžování

12. – 15. 4. Bike kemp (novinka)

19. – 22. 4. Běžecká škola Miloše Škorpila

12. – 15. 7. Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem

11. – 14. 10. Běžecká škola Miloše Škorpila