Organizátoři vybrali těžký horský terén v prostoru Čeladná-Podolánky, kde se závodníci s rovným úsekem po celou trať nesetkali. Kromě závodníků z celé Moravy využili opět tuto příležitost některé reprezentační týmy (Čína) k seznamování se s terény, kde bude v červenci tohoto roku uspořádáno mistrovství světa v orientačním běhu.

V sobotní „klasice“ opět zazářila spolehlivá dvojice Marek Minář a Tomáš Staněk, kteří ve své kategorii H-14B obsadili obě nejvyšší příčky stupně vítězů. Dalším dorostencům se již tolik nedařilo, když Filip Ostřanský získal v H-16B 12. místo a v H-18B skončili jeho starší kolegové v poli poražených. V hlavní mužské kategorii H-21B vybojoval Martin Poklop hezké 7. místo.

Ze čtyřky veteránů zaslouží uznání trenérka Zdenka Králová, která skončila bronzová v D-45B, stejně jako Jaroslav Strachota v H-50B. Mezi řadou bývalých reprezentantů vybojoval v H-60B Josef Ostřanský 7. místo.

V neděli se běžela zkrácená trať – „midle“. Tak jako předchozí den těžkou kopcovitou trať ztěžovalo i tentokrát úmorné vedro. Únava se tentokrát projevila na suverénní dvojici Minář-Staněk, když tentokrát Marek Minář obsadil 2. a Tomáš Staněk 10. místo v H-14B. I Filip Ostřanský si pohoršil proti sobotě a skončil ve vyšší kategorii H-16B na 16. místě. V H-18B se do popředí dostal Jaroslav Opletal, který vybojoval 14. místo. Junior Jan Přikryl v H-20B skončil šestý.

Z veteránů se v D-40B prosadila do první poloviny závodnic Iveta Ostřanská, která skončila na 17. místě. Další trojlístek veteránů – Zdenka Králová, Jaroslav Strachota a Josef Ostřanský – všichni stanuli na stupních vítězů. Zdenka Králová zopakovala své umístění ze soboty a obsadila v D-45B stupeň bronzový, stejně jako v sobotu se umístil na třetím stupínku i Jaroslav Strachota v H-50B. Josef Ostřanský v H-60B tentokrát všechny své soupeře slavnějších jmen pokořil a stanul na stupni nejvyšším.

Josef Ostřanský