„Potvrdili jsem si i to, že v nucené pauze se nám podařilo dobře potrénovat a udržet výkonnost tam, kde byla před zastavením sezony,“ radoval se pětadvacetiletý Kukrle na stránkách hradecké stáje.

Základ úspěchu bylo vítězství v páteční etapě. V závěrečném dni se Kukrle udržel v hlavním poli a pohlídal si žlutý trikot. „Je to pro mě opravdu skvělý start a jsem rád, že jsem navázal na předchozí týmové úspěchy v tomto závodě,“ narážel na vítězství Aloise Kaňkovského z roku 2017.

Úvodní etapa podniku Dookola Mazowsza začala velmi smolně. Přibližně třicet kilometrů před jejím cílem nerespektoval motorkář zákaz vjezdu na trasu závodu, střetl se s vozem signalizujícím konec závodu a musel být letecky transportován do nemocnice. Jelikož se závod jel na okruhu a po incidentu nebylo možné úsekem projet, etapa byla anulována.

Následovala krátká časovka, pak přišla vítězná etapa Michaela Kukrleho, který si náskok v sobotu udržel.

„Povedlo se nám skvěle zvládnout naplánovanou taktiku a nenechali jsme vůbec nic náhodě. Jen mě mrzí, že se nám nepodařilo vytvořit lepší pozici pro Aloise Kaňkovského v závěru etapy,“ hodnotil poslední závodní den Kukrle. Právě Kaňkovský letos obsadil v závěrečné etapě šestou pozici.

V soutěži týmů obsadil Elkov Kasper celkové 2. místo. Stříbro v celkovém pořadí patří Danielu Turkovi z Israel Cycling Academy.