Odvetný zápas tak skončil stejným rozdílem, jako před týdnem úvodní duel na půdě Karviné. Klání v Šumperku navíc mělo i téměř totožný průběh.

Domácí se po úspěšně sehrané čtyřhře ujali vedení, Karviná ale otočila vývoj na 3:1 ve svůj prospěch. Šumperk pak stačil ještě snížit na rozdíl bodu, ve zbývajících hrách se ale již radovali pouze hosté.

„Několikrát jsme sice měli mečbol v pátém setu, jenže jsme tyto zápasy pokaždé prohráli. Soupeř opět prokázal své obrovské kvality a podle mě je jasným favoritem na postup. Mají opravdu zkušenou sestavu,“ vysekl poklonu hráčům Karviné šumperský Jiří Müller.

I přes porážku a vyřazení z play off mohou tabletenisté Prametu hodnotit uplynulou sezonu jako úspěšnou. Počtvrté v řadě skočil Šumperk po sestupu ze 2. ligy na bronzové příčce. Letos však více jak polovinu ročníku jasně vévodil tabulce. Na třetí místo se propadl teprve po odchodu svého nejzkušenějšího hráče a kapitána Petra Wiesnera do Německa.

„S ním bychom soutěž vyhráli. Ve vyřazovacích bojích bychom tak měli výhodu rozhodujícího utkání doma. Přesto si však myslím, že proti suverénní Karviné bychom asi na postup stejně nakonec nedosáhli, takže výsledek sezony by byl vlastně stejný,“ doplnil Müller.

TTC Pramet Šumperk – KLUBsten Karviná 2:9

Body Šumperku, čtyřhra: Formánek – Píša 1, dvouhry: Formánek 1/3.

Miroslav Pergl