Díky třetímu místu po základní části se v rámci 2. ligy do vyřazovacích bojů dostal elitní výběr Jeseníku, v play off ale přesto startovat nebude.

„Jelikož nemáme postupové ambice, rozhodli jsme se letošní vyřazovací boje neabsolvovat. Kromě toho jasným favoritem této sezony je celek Matve Uherský Ostroh, přes kterého by stejně bylo velice obtížné přejít, když dosud ani jednou neprohrál. Raději budeme šetřit finance na další rok ve 2. lize,“ prozradil Deníku matador jesenických stolních tenistů Miloš Matějíček starší.

„Účast v 1. lize je navíc daleko finančně, organizačně i herně náročnější. V současnosti nemáme na takovou soutěž kádr. Kdybychom ji chtěli důstojně hrát, bylo by potřeba posílit, což zatím není v našich možnostech. Pro nás je opravdu lepší i příští rok hrát na špici 2. ligy,“ pokračuje Matějíček starší, aby záhy zhodnotil letošní ročník.

„Vzhledem k rekonstrukci zázemí v naší herně jsme začali o měsíc později přípravu a úvod nám proto příliš nevyšel. Nebyli jsme rozehraní a jednu dobu náš celek figuroval na posledním místě. Pak jsme se však začali zvedat a konečné třetí místo odpovídá naší výkonnosti a jsme s ním spokojení,“ dodal Miloš Matějíček starší.

I béčko asi také hrát nebude

Účast v play off 3. ligy tabletennistů následně zvažuje i jesenické béčko, které skončilo ve své soutěži čtvrté (do vyřazovacích bojů postupují vždy nejlepší čtyři družstva).

„Zatím to vypadá, že ani my nebudeme usilovat o postup a play off zřejmě hrát nebudeme. Všechno se ale definitivně rozhodne až během tohoto týdne. Pokud bychom se teoreticky bavili o postupu, měl by Jeseník ve 2. lize dvě mužstva. Tato varianta však pro nás není příliš výhodná,“ doplnil Martin Matějíček, hráč Jeseníku B.

Jediným regionálním zástupcem ve vyřazovacích bojích stolních tenistů tak nakonec nejspíše bude Šumperk, který ve 3. lize obsadil třetí místo, a v semifinále za dva týdny vyzve Karvinou.

„Budeme chtít dojít co nejdál a nebráníme se ani případnému postupu. Pokud se nám vrátí naše opory, mohli bychom pro vyšší soutěž poskládat dobrý tým,“ uvedl za šumperskou stranu zkušený Jiří Müller.

Nejsmutnějším účastníkem letošní 3. ligy stolních tenistů se po závěrečném víkendovém dvoukole stali hráči Zábřehu. Čtvrtý z místních zástupců a loňský nováček totiž letos skončil předposlední a po dvou ligových ročnících sestupuje zpátky do divize.

Miroslav Pergl