Gymnastky z prvních a druhých tříd základních škol cvičily v nejpočetněji obsazené kategorii. Z téměř třiceti závodnic, které absolvovaly dvojboj na kladině a prostných, se nejlépe ze šumperských umístila Adriana Vavrečková na šestém místě. I po nezdaru na kladině obsadily přední pozice Sabina Žandová (7. místo) a Julie Hvižďová (9. místo). Další umístění závodnic GK: 16. – 17. místo Bára Pražáková a Kateřina Friedlová, 18. místo Klára Peterková.

Mezi mladšími žákyněmi (ročník narození 2004 a 2005) sahala po bronzové medaili šumperská Ludmila Stejskalová, která nakonec v součtu dvou disciplín obsadila čtvrté místo za závodnicemi z ostravských klubů. Na 8. místě skončila Adéla Osladilová, na 9. Michaela Pavlů a na 24. Veronika Keprtová.

V kategorii starších žákyň ale naopak medaile pro Šumperk zacinkala a to v podobě stříbra Agáty Kněžkové. Po vydařeném výkonu na kladině i prosných nestačila pouze na Moravcovou ze Sokola Moravská Ostrava. Její týmová kolegyně Veronika Veselá skončila pátá. Autor:  Martina Konopová